VIATA AVENTUROASA A CELUI CARE A AJUNS COSMARUL LOTERIEI ROMANE

Duminica, la 6/49, Stelian Ogica a castigat pentru a cincea oara din 2003, de cand s-a eliberat din puscarie. Ogica, cosmarul Loteriei Romane si, recent, al politiei, are o biografie demna de un actor american. Cu peste o mie de femei, pe care sustine ca le-a avut pana la 37 de ani, Ogica poate fi considerat un adevarat "amant latin".
Pornit dintr-un sat giurgiuvean uitat de lume, Stelian Ogica a trecut si prin puscaria Jilava, dar si prin paturile unor prezentatoare tv, magistrate sau doctorite. A avut bani de-i intorcea cu lopata, prin anii ’90, dar au urmat si perioade grele pentru el.

FILOSOFUL DIN STOIENESTI

Nascut in Stoienesti, un sat uitat de lume din judetul Giurgiu, Stelica a fost crescut de la cateva luni de bunicii sai materni, parintii sai divortand. Asa ca acum are cinci frati, doi dupa mama si trei dupa tata. A facut 10 clase in Stoienesti, restul "la seral in Bucuresti". Are calificarea de mecanic, dar fara diploma de bacalaureat. "N-am invatat bine. Inteligenta asta, daca o fi, o am de mic, e nativa", recunoaste Stelian cu modestie. Dar a invatat sa nu se lase pacalit: "asta am capatat-o pe parcurs, in viata asta de azi, atat de complicata. Nevoile te invata sa te aperi…, spune "filosoful" Ogica. "Pe la 16 ani n-am mai luat-o pe coaja de la altii", zice el, chiar daca recunoaste ca la fuga nu-l intrece nimeni: "am o conditie fizica foarte buna, alerg bine, ca nu se stie niciodata cand e nevoie!"

TREI FEMEI PE ZI

Lui Ogica i-au placut femeile de mic, zice el. Cum a trecut el de la inghesuirea tarancutelor in sura de paie la amorul rafinat din budoarele unor doamne din magistratura sau din lumea afacerilor? "Femeile mi-au placut de pe la 12-13 ani. Cand eram mic ma indragosteam foarte repede. Am fost indragostit foarte tare de cateva fete, nu-mi doream altceva in viata decat sa fiu cu ele, credeam ca sunt cea mai buna solutie pentru viata mea! Nu toate m-au iubit, dar au fost cateva femei interesante in viata mea! Cu femei casatorite am avut doar relatii de moment, de lunga durata nu!

Eu am cheltuit foarte multi bani cu femeile… Incepand de la cateva prezentatoare de televiziune, carora nu vreau sa le dau numele, magistrate, avocate, doctorite…

UNA A FOST SECRETAR DE STAT

La un moment dat, am avut o relatie cu o tipa care pana mai acum doua luni a fost secretar de stat, care m-a iubit foarte mult! E mai bine sa nu-i spun numele, ca intru in alte scandaluri… Am cheltuit foarte mult cu femeile! Cateva doar dintre ele imi faceau cadouri foarte frumoase, dar eu nu am fost genul de intretinut, de gigolo! La un moment dat, am primit cadou si o masina… Am cunoscut multe femei, multe de tot… Mi-e rusine s-o spun, dar cred ca au fost peste o mie! Aveam ocazia, va dau cuvantul meu de onoare, si va pot confirma si niste prieteni de-ai mei, fotbalisti cunoscuti, ca am avut cateva ocazii in viata sa am relatii cu trei femei intr-o zi si toate trei erau cunoscute in aceeasi zi… Si nu pe bani, nu veneau in patul meu ca sa le platesc…"

SINGURA NEVASTA A FOST PROCUROR

Stelian Ogica are o fetita, Raluca, dintr-o legatura care a durat peste sapte ani, cu o femeie mai mare cu cativa ani decat el. Prin ’96-’97 s-a casatorit cu acte cu o doamna care era procuror la Parchetul General. "Au fost cateva femei in viata mea pe care regret ca le-am pierdut, femei extrordinare, femei pe care nu stiu daca le voi mai intalni vreodata! Si una dintre ele este mama copilului meu! Cu doamna procuror am stat doi ani! Sa stiti ca au fost si femei care m-au lasat: cand alergi dupa mai multi iepuri nu prinzi nici unul! Au fost momente cand am incercat sa tin, concomitent, si patru-cinci relatii, fiecare dintre ele se considera o relatie, si nici una nu voia sa renunte! Si cateva dintre ele erau de un nivel foarte inalt… Au fost si vremuri bune! Nu obisnuiesc sa bat femeile, nu stiu daca am dat cateva palme, si asta in tinerete, dar de batut n-am batut niciodata o femeie, iar acum n-as face-o sub nici o forma! Recent, la nunta lui Fane Spoitoru, am fost impreuna cu o domnisoara, director la o mare firma", se confeseaza Ogica.

"IN ’90, CHELTUIAM 1000 DE DOLARI PE ZI"

Ogica spune ca a avut intotdeauna bani. Cativa ani la rand, chiar foarte multi bani. "In 1990, m-am apucat de afaceri, intre Romania si Serbia. Luam de aici ciorapi barbatesti, de buna calitate, si-i duceam in Iugoslavia. Era o afacere foarte buna atunci, intr-o zi puteam sa-mi iau un apartament! Luam un sac de ciorapi, dadeam 16.000 de lei pe el si-l vindeam cu 1.000 de dolari! Vindeam miez de nuca, cani de portelan, servicii de cobalt. Atunci am cumparat o masina, un Audi super pe vremea aceea, care ar avea acum valoarea a vreo doua apartamente in Centrul Civic.

Am invatat pe aia sa merg si dupa cateva luni am facut-o praf… Si am inceput sa cumpar tot timpul masini bune", spune Ogica despre inceputurile sale in marile afaceri. Dupa ce afacerile cu sarbii n-au mai mers bine, Stelian Ogica se reorienteaza. "Dupa asta, am facut o afacere cu frigidere, afacere de care n-am stiut sa profit, pentru ca m-ar fi dus departe! Luam frigidere de la Gaesti, aveam anunturi in toate ziarele si pe vremea aia, din cate imi amintesc eu, nimeni nu avea anunturi in ziare ca vinde frigidere. Vindeam si in Timisoara, si in Bucuresti si a mers foarte bine, cumparam cu tir-urile. Aveam un depozit si, cu cativa baieti, le luam si le duceam la domiciliile clientilor, pe vremea aia nu se faceau serviciile astea, le inventasem eu. Dadeam anunturi la ziare ca vand frigidere si congelatoare noi, sunau oamenii, luam adresele, confirmam eu si puneam in masina, aveam trei masini-papuc.

Cativa baieti le duceau acasa, le bagau in priza, le probau, le dadeau actele si luau banii. Afacerea asta a mers foarte bine in ’92 - ’95. Prin ’97 - ’98 nu prea mi-a mai mers ca pana atunci. Dar intre 1990 si 1995 am avut bani poate mai multi decat au anumiti miliardari de acum, pe vremea aceea imi permiteam sa cheltui intre 500 si 1.000 de dolari pe zi! Pe urma am incercat un lucru pe care l-am pierdut, o chestie care am ratat-o: am cumparat o suprafata de pamant de unde se exploata balastru, facusem balastiera, am fost nevoit s-o dau altcuiva si a facut foarte multi bani. Am dat idei altora care s-au imbogatit, aici, in judetul Giurgiu. Si acum merge bine si atunci mergea foarte bine, si genul asta de afacere n-o aveau multi, nu stiau multi de ea. Eu nu mai aveam bani si am dat-o. Era destul de simplu: forai si vindeai pietrisul, care era destul de scump, iar mana de lucru costa putin."

FERMA

Acum Ogica are doar cateva zeci de hectare de teren la tara, cateva locuri de casa care sunt in paragina si creste cateva sute de oi. Ferma de vreo 50 de vaci a vandut-o si a bagat banii in altceva. "A fost o investitie buna, dar n-am avut suficienta experienta, ca se putea si mai bine, d-aia am vandut-o! In momentul asta eu detin o idee de afacere care e ultima afacere scapata din Romania, nimeni n-a facut-o! Daca i-as spune-o oricarui director de marketing, de afaceri, ar declara: cu 100.000 de euro, in cinci ani poate sa faca o suta de milioane de dolari!!! N-am cum sa pierd! E foarte interesanta, foarte sigura, foarte necesara si pentru pentru societate, si pentru stat!", spune afaceristul Ogica, care nu da mai multe amanunte pentru a nu-i fi furata ideea.

PRIETEN CU BELODEDICI

Ogica ar fi putut fi oricand un fotbalist de talia lui Belodedici, cu care a si fost prieten sau a lui Dorinel Munteanu, cu care a si fost coleg de echipa la FC Olt Scornicesti. Dar accidentarile repetate si nesansa l-au scos de sub reflectoarele marilor stadioane. "Pana pe la 16 ani, am jucat pe izlazul comunal. Apoi l-am cunoscut si m-am imprietenit cu Belodedici si el m-a trimis la Minerul Moldova Noua. Ma duceam la Steaua sa fac pregatire cu ei si toata lumea imi zicea BELO. Asa m-am cunoscut cu Belodedici, si pe unde mergeam nimeni nu credea ca nu suntem frati! Eu n-am fost legitimat la Steaua, dar am facut o perioada de timp antrenamente cu Carol Haiduc. Belo era la echipa mare, la tineret, cam in perioada aia ne-am cunoscut si ne-am imprietenit. Deci, el mi-a recomandat sa plec la Moldova Noua, m-am dus, am jucat vreo sase luni pe acolo, apoi am venit, am fost pe la Fagaras, am cam umblat. La Scornicesti, m-a adus un coregraf, prieten cu Nicu Ceausescu. Acolo juca, prin ’88 - ’89, si Dorinel Munteanu. Pe la 18 ani, am avut vreo trei accidente, urmate de trei operatii - intindere de ligamente, menisc…

N-am reusit niciodata sa ma recuperez cum trebuie, imi reveneam, faceam recuperare, dar revenea din nou, probabil ca nu faceam recuperarea perfect. Asta este ceea ce regret cel mai mult in viata asta, ca n-am avut rabdare sa ma recuperez cum trebuie, ca n-am putut face astfel fotbal de performanta! Pentru ca eu consider ca as fi fost o mare vedeta si cred ca as fi jucat si la ora asta fotbal de performanta, fizicul si ambitia mea ma mobilizau sa joc si la ora asta. Dar lipsa de experienta, ghinioanele medicale, accidentele de la vremea respectiva nu mi-au dat posibilitatea asta. Eu puteam sa explodez, am fost pe muchie de cutit in fotbal, n-am ales drumul asta si imi pare extrem de rau!"

MERCEDES, AUDI, BMW…

In afara de pasiunea pentru femei, Ogica traieste cu aceeasi intensitate o alta pasiune: masinile "tari" si viteza. Este relativ multumit de noua sa limuzina BMW, dar vrea sa-si ia o motocicleta superputernica. "Ma relaxeaza foarte mult sa conduc, si masina, si motocicleta. Vreau sa-mi iau, prin aprilie, un motor de peste 150 CP, o motocicleta japoneza foarte puternica. Sunt nebun dupa motociclete! Am avut cele mai tari marci de masini: Audi, Mercedes, Renault, Volkswagen. Am avut o gramada de marci de masini, pentru ca le schimbam la doua-trei saptamani. …

Am avut o limuzina Mercedes 600 aproape noua, cu o valoare de piata de peste 200.000 de marci, erau foarte putine asemenea limuzine atunci in Romania! Dupa ce am facut un accident cu ea, am avut un scandal cu ASIROM, de care s-a facut caz in 2001, cand am fost arestat pe nedrept pentru milionul de dolari! Am fost acuzat ca as fi inscenat furtul acelei masini, despre care nici in ziua de azi nu stiu unde este! Acum, prefer sa merg cu Solenza, pe care am castigat-o in noiembrie la 6/49, nu cu BMW-ul, pentru ca mi-e teama ca ma ia din nou vartejul… Deja apar tot felul de domnite, dornice de aventuri amoroase sau eu stiu ce, si mi-e teama ca n-am sa ma pot stapani! Prefer sa merg cu Dacia ca nu ma baga nimeni in seama! Celebritatea asta mi-a adus si necazuri cu femeile pentru ca, va garantez, daca nu mi-ar fi mutra si numele cunoscute, eu cred ca aveam mare succes si multe femei 'tari, grele>>, va garantez!"

MAIMUTOII DIN POLITICA

"Daca mi-as fi continuat studiile, probabil ca as fi intrat in politica si va garantez eu ca n-aveam adversari! Nu le-am continuat, asta e! Daca ma lasa astia in pace si vreo patru-cinci ani imi merge bine, intentionez sa spal cazierul asta si sa intru in politica, pentru ca sunt prea multi maimutoi ca sa nu fiu si eu printre ei, ha, ha, ha!"

TRUCURI DE FANTE

"Am cunoscut multe doctorite. Eu n-am fost niciodata bolnav, dar ele voiau sa le tratez! Le-am tratat cu succes, se pare! Toate femeile confirma ca am un stil personal: daca vedeam o femeie draguta pe strada, opream masina in fata ei, coboram, imi luam un ziar si nu-i dadeam nici o atentie. Cu coada ochiului ma uitam, vedeam gesturile ei. Dupa aia ma urcam in masina si plecam fara sa-i dau vreo atentie. Mai mergeam cincizeci de metri cu masina si cautam un motiv sa opresc, sa cobor, iar a doua oara cand ma urcam in masina intorceam capul si atunci dadeam impresia ca o cunosc de undeva. Si ii lasam zece-douazeci de metri de mers sa se gandeasca, daca accepta sau nu! Chestia asta nu o mai fac acum, dar mergea foarte bine acum opt - zece ani."

"CAT AM BAGAT LA LOTO, ATAT AM SCOS"

"Joc sustinut la loto de vreo zece ani. De cand m-am liberat, am castigat un premiu la a doua - miliardul si Solenza, si inca patru de a treia, cateva milioane. In momentul de fata, cu castigul sunt peste investitie, cu exceptia marelui castig din 2001, care mi-a fost furat! Cateodata am bagat si zece milioane, dar si 60.000 de lei, dupa cum am inspiratia in momentul ala. M-a ajutat miliardul asta castigat, ca pe oricine, dar eu n-am, financiar vorbind, nici o pozitie foarte buna, dar nici una foarte proasta! Nu mi-a lipsit niciodata o masina, o haina buna, un telefon bun, un ban in buzunar. Castigul asta de un miliard doar m-a mai echilibrat putin!"

"FETITA E VIATA MEA"

"Singurul meu obiectiv in viata este fetita mea, Raluca! Altceva nu conteaza, nici eu, nici ce se intampla cu mine! Are 13 ani si face tenis de camp de performanta la scoala lui Ilie Nastase! Ma costa peste 25 de milioane de lei pe luna, dar ca sa ajungem la ceea ce vrem noi, cred ca la anul o sa ma coste peste 50 de milioane pe luna. Cu fetita ma intalnesc zilnic, eu doar pentru ea traiesc! Pentru mine, ce vorbesc oamenii, ce barfesc, ce afirmatii fac - pozitive sau negative, ce bani am eu, cum traiesc, nu conteaza! Vreo 4-5 ani sa fiu lasat sa mai traiesc pe pamantul asta, sa fiu lasat in pace, ca sa scot unul dintre cei mai celebri romani! Va spun ca fetita mea, Raluca, are toate calitatile ca sa iasa un om celebru!"


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.