Social 9 August 2007 23:44
Fara a sparge peretii, prin folosirea unor metode creative, o locuinta poate deveni mult mai spatioasa.
Ochiul va percepe locuinta mai mare daca se tine cont de sfaturile designerilor de interior in ceea ce priveste culorile peretilor, perdelele, mobilierul, pardoseala si, nu in ultimul rind, oglinzile. „Sint diverse trucuri sau pur si simplu o ergonomie corect gindita, astfel incit spatiul sa fie perceput mai mare“, ne-a spus Adrian Iovescu, arhitect si designer de interior la firma Accent Design.

In primul rind, „senzatia de spatiu este data de culorile pastelate, cit mai deschise, ale peretilor. Pot fi folosite nuante de bleu, vernil, lila, alb“, ne-a spus Alina Dinu, arhitect de interior la firma S.C. Brenneka Group S.R.L. Mobilierul trebuie sa fie cit mai simplu si asezat in asa fel incit sa nu incurce. „Amplasarea corecta a mobilierului poate ajuta de asemenea la senzatia de marire a spatiului. Trebuie gindita in concordanta cu legaturile dintre camere, accese, usi, ferestre. Un mobilier de care te 'impiedici>> iti poate crea senzatia de casa aglomerata si mica“, a mai spus Adrian Iovescu. Pentru ca senzatia de spatiu sa fie amplificata la maximum este indicat ca mobilierul sa aiba picioare sau sa fie suspendat. „Camera va parea mai mare daca se vede cit mai mult din podea“, a explicat Alina Dinu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.