Social 9 August 2007 10:58
Sudul litoralului a fost afectat de ploi torentiale care au acoperit drumurile si au patruns in zeci de case, cele mai afectate localitati fiind Eforie Sud, Mangalia, Tuzla, dar si Constanta, unde suvoaiele au acoperit portiuni intregi de drum, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit Prefecturii Constanta, pentru zona de sud fusese emisa inca de ieri seara o avertizare de cod galben , iar echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost in stare de alerta pentru a interveni la solicitari. Pompierii au intervenit la evacuarea apei dintr-un hotel din statiunea Jupiter, dar si din mai multe case din Eforie Sud, iar la Tuzla, portiuni din DN 39 au fost acoperite de ape.

Localitatile afectate de inundatii nu beneficiaza nici de alimentare cu apa potabila. Potrivit Regiei Judetene de Apa Constanta, desi se reusise remedierea avariilor provocate de furtuna de luni, o situatie de criza se inregistreaza la nivelul statiei de pompare Biruinta, care in mod normal asigura apa potabila pentru localitatile Biruinta, Eforie Sud si Tuzla si unde echipele Electrica nu au reusit sa repare defectiunile.

Purtatorul de cuvant al Regiei de Apa Constanta, Irina Oprea, a declarat ca desi s-au facut mai multe solicitari catre reprezentantii Electrica si au fost inregistrate zeci de reclamatii, realimentarea cu energie electrica nu a fost rezolvata. Ea precizeaza ca S.C. RAJA S.A. a decis actionarea in judecata a firmei Enel Electrica pentru pagubele produse pentru ca desi s-a solicitat cu insistenta remedierea avariilor, nu s-a intervenit potrivit situatiilor de criza.

Autoritatile constantene raman in stare de alerta ca urmare a avertizarii care este valabila si in urmatoarele ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.