Social 8 August 2007 14:29
Consumul a cel putin trei cesti de cafea pe zi, sau a sase cesti de ceai, are un efect benefic asupra memoriei in cazul femeilor in varsta de peste 65 de ani, comparativ cu cele care nu consuma decat o singura ceasca de cafea pe zi sau chiar mai putin, conform unui studiu publicat marti in revista Neurology.

Studiul realizat de Institutul National francez pentru Sanatate si Cercetare Medicala, in colaborare cu Universitatea din Lisabona, a examinat relatia dintre consumul de cafea si performantele intelectuale sau cognitive, legate de memorie, limbaj si logica, a unui grup de 7.017 femei si barbati de peste 65 de ani. Oamenii de stiinta au descoperit ca dupa ce au izolat toti ceilalti factori care ar fi putut influenta performantele cognitive ale voluntarilor la experiment, au reusit sa identifice ca prezenta cafeinei are un efect benefic doar asupra femeilor.

Cercetatorii au precizat ca mai ramane de stabilit de ce cafeina are un efect diferit in cazul femeilor fata de barbati, existand probabil o modalitate diferita in care organsimul metabolizeaza aceasta substanta in urma unei interactiuni hormonale specifice femeilor si inexistenta la barbati.

Dupa elucidarea acestui mecanism biologic, medicii vor putea evalua daca o terapie pe baza de cafeina ar putea fi utila pentru femeile in varsta.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.