Victimele viiturii sunt trei femei in varsta si un barbat cu probleme psihice. Corpurile lor au fost gasite de echipele de interventie care continua sa actioneze la Tar Kaloian, informeaza NewsIn.

Zeci de case au fost distruse si multe masini au fost luate de ape, in imprejurimile orasului. Cei ramasi fara adapost au fost transferati in cladirea unei scoli.

Comitetul regional pentru urgente si dezastre va declara probabil stare de urgenta in localitate inainte de ora pranzului.

Un numar de 19 romani - intre care patru copii si o femeie insarcinata - au fost surprinsi luni dupa-amiaza de viitura in apropiere de Tar Kaloian, pe drumul dintre Varna si Ruse. Masinile lor au fost luate de viitura provocata de ploile torentiale, la circa 40 de kilometri de Ruse. Unii au reusit sa-si salveze vehiculele, altii insa au scapat din calea puhoiului doar cu ce aveau pe ei.

Salvati de echipele de interventie ale politiei bulgare, romanii au fost insotiti pana in tara de Aurel Georgescu, atasatul pe probleme interne de la Ambasada Romaniei la Sofia. Ei au ajuns in tara in aceasta dimineata.

In urma cu cateva zile, autoritatile declarasera stare de urgenta la Tar Kaloian din cauza secetei care a distrus o mare parte din recolta din regiune.