Social 7 August 2007 23:34
Ieri dupa-amiaza, cei care au dorit sa se desparta pentru totdeauna de marele Motu’ au putut-o face la Teatrul Bulandra, acolo unde a fost depus trupul neinsufletit al artistului.

Printre cei prezenti in foaierul Salii Izvor s-au numarat Cristi Minculescu, Virgil Iantu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Rodica Mandache, precum si directorul Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina. Silviu, unul dintre miile de fani pe care marele artist i-a avut, a declarat cu multa durere in suflet ca, „odata cu Pittis, am pierdut tineretea, am pierdut noptile din Laptarie, am pierdut Arenele Romane, am pierdut focurile de tabara in varful muntilor... Duminica, veneam de la mare si la ora 15.45 am auzit la radio ca a murit Pittis. Am tras pe dreapta si am stat pur si simplu intr-o parcare pe autostrada vreo ora“.

Florian Pittis este inmormantat astazi la ora 14.00 la Cimitirul Bellu din Capitala.

Florian Pittis este inmormantat astazi la ora 14.00 la Cimitirul Bellu din Capitala, pe Aleea Actorilor. Ieri dupa-amiaza, cei care au dorit sa se desparta pentru totdeauna de marele Motu' au putut-o face la Teatrul Bulandra, acolo unde a fost depus trupul neinsufletit al artistului.

Trupul neinsufletit al celui care a fost si va ramane intotdeauna Motu' Pittis a fost depus ieri dupa-amiaza in foaierul Salii Izvor a Teatrului Bulandra, pentru ca toti cei care l-au cunoscut sa-si poata lua ramas bun de la artist. Aproximativ 100 de persoane se adunasera deja in teatru atunci cand sicriul actorului a fost scos dintr-o masina si depus in foaier, pe un catafalc. Printre cei prezenti se numarau membri ai familiei actorului, dar si apropiati ai regretatului om de cultura, omul de televiziune Virgil Iantu si cantaretul Nicu Alifantis, bunul prieten Ducu Bertzi, precum si directorul adjunct de la Bulandra, Emil Banea, si directorul Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina. Colegi, prieteni, cunoscuti, dar si fani au venit ieri sa-i puna o floare la capatai, sa-si ia ramas bun de la vesnic tanarul Florian Pittis. S-a alaturat Andei Calugareanu, lui Dan Tufaru sau lui Toma Caragiu, „ca sa-l distreze un pic pe Dumnezeu“, cum spunea Sanda Taranu, „vocea-colega“ de la Teleenciclopedia.

Indragostit de muzica rock si folk, de libertate, de viata sau de Brazilia, Motu' a fost un om foarte discret si demn. Colega sa de la Radio, Anca Florea, spunea ca „am fost vreo cinci-zece oameni care am stiut (de boala, n.r.) si nu l-ar fi ajutat cu nimic sa stie toata lumea...“

Discretia s-a pastrat si la priveghi, fotoreporterii si cameramanii au pastrat o distanta decenta de sicriu si de familia indurerata. Imediat dupa pranz, atmosfera trista cuprinsese Teatrul Bulandra, institutie care i-a fost mereu aproape de suflet actorului Pittis. Printre cei prezenti la capataiul celui care le-a fost prieten sau mentor au fost cantaretii Nicu Alifantis, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi impreuna cu sotia, omul de afaceri Peter Imre, actorii Mircea Diaconu sau Marius Florea Vizante, dar si o echipa tanara de la Radio 3Net. In jurul pranzului, a fost oficiata si o slujba de 20 de minute de catre un sobor de preoti de la manastirea Plumbuita.

Dupa acest moment, Ducu Bertzi a tinut sa spuna ca „Motu' a fost mai mult decat un om, a fost o lumina. Am avut o mare sansa... Fiecare intalnire era o mare bucurie“. Intrebat cum au fost ultimele concerte sustinute impreuna, Bertzi a spus ca „au fost foarte grele. L-am intrebat daca poate si a zis 'Pot>> si am tinut concertele pana la capat“. „Am copilarit impreuna, pe Uranus, mergeam dimineata si luam ziarele“, spunea indurerat Mircea Popa, un vechi prieten al lui Pittis. „Intotdeauna a fost pasionat de teatru. Il vedeam cum se plimba citind prin spatele bisericii din apropiere si-l intrebam 'Ce faci, Motule?>>, iar el ridica capul si ma saluta zambind. Acum nu mai e...“

Slujba de inmormantare a regretatului Florian Pittis este tinuta de acelasi sobor, in frunte cu parintele staret arhimandrit Visarion Marinescu, astazi, la ora 12.00, tot la Teatrul Bulandra, potrivit unui prieten al familiei Pittis, Andrei Dorobantu.

Carte de condoleante deschisa la Radio Romånia

Majoritatea posturilor de televiziune au difuzat programe in memoria artistului, iar la Radio 3Net, colegii lui Florian Pittis au primit mesaje din toate colturile lumii de la ascultatorii care il admirau. Cei care i-au impartasit dragostea imensa pentru muzica si-au amintit de el intr-o seara speciala cu muzica folk. Radio Romania isi exprima durerea pentru moartea lui Florian Pittis, iar ieri a deschis o carte de condoleante la sediul redactiei si editia emisiunii „K-drane“ a fost una in memoria artistului. Postul public de radio a anuntat ca a lansat si adresa de e-mail pittis@radio3net.ro si linia telefonica 021/312.92.31, unde pot fi transmise mesaje de condoleante. „Florian Pittis a plecat dintre noi. Vestea ne-a luat prin surprindere si ne-a intristat deopotriva. Radioul este in lacrimi. (...) In memoria noastra ramane profesionistul si omul cu suflet mare despre care tinerii de toate varstele si din toate timpurile vor exclama: ESTE!“, spune un comunicat de presa emis de institutie. „Radio Romania, prin vocea tuturor colegilor si prietenilor care l-au cunoscut, isi exprima durerea pentru aceasta pierdere si transmite sincere condoleante familiei indurerate“, se mai arata in comunicat.

'Un om care a stiut mereu s-o ia de la capat>>

Si Societatea Romana de Televiziune (SRTv) isi exprima regretele profunde pentru moartea lui Florian Pittis, una dintre vocile „Teleenciclopediei“. „In numele meu si al colegilor mei din Televiziunea Romana, imi exprim profundele regrete pentru disparitia actorului, muzicianului si omului de radio si televiziune Florian Pittis. A fost unul dintre colaboratorii longevivi ai televiziunii publice. Din nefericire, una dintre vocile de aur ale Teleenciclopediei s-a stins“, a declarat, intr-un comunicat, Alexandru Sassu, presedinte-director general interimar al TVR. „Sa ne amintim de el asa cum l-am cunoscut un om care a stiut mereu s-o ia de la capat. Sfarsitul nu-i aici, ne-ar spune acum Florian Pittis, parafrazand o piesa a trupei Colibri, alaturi de care a cantat aproape zece ani. Dumnezeu sa-l odihneasca!“, a mai spus Alexandru Sassu.

Nimeni nu-l va putea uita pe rebelul cu plete, vocea inegalabila din fiecare sambata seara la Telenciclopedia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.