Social 7 August 2007 17:01
Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) a hotarat astazi ca, in memoria lui Florian Pittis, postul public de radio online pe care acesta l-a fondat, www.radio3net.ro, sa se numeasca Radio3Net – Florian Pittis, a declarat presedintele-director general al SRR, Maria Toghina.

"Consiliul de Administratie a fost convocat de urgenta, telefonic, si si-a dat acordul pentru aceasta initiativa", a mai declarat Maria Toghina.

Propunerea de redenumire a postului a fost facuta de Bogdan Ghiu, membru in Consiliul de Administratie (CA) al SRR. "I-am dat duminica, dupa aflarea vestii, doamnei presedinte-director general al SRR, Maria Toghina, un SMS prin care i-am propus schimbarea numelui radioului, dar, dupa viteza cu care s-a luat decizia, cred ca ideea asta a venit mai multor persoane", a declarat Bogdan Ghiu. "Eu am propus sa se numeasca Radio 'Florian Pittis', dar este mai bine in forma actuala, deoarece Pittis a creat un brand din Radio3Net", a declarat Bogdan Ghiu.

El a mai spus ca postul isi va schimba efectiv numele dupa ce toti membrii CA vor vota decizia.

"Azi-dimineata (luni - n.red.) am fost sunat de secretara Consiliului de Administratie si mi-a citit decizia la telefon si am fost de acord imediat cu ea. Nu vreau sa-mi asum singur aceasta idee. Decizia devine efectiva imediat dupa semnarea in original de catre toti cei 11 membri ai CA", a adaugat Bogdan Ghiu.
Florian Pittis a vazut in Radio3Net un vis de-al sau devenit realitate. "Florian Pittis a insemnat totul pentru Radio3Net. El a avut ideea radioului, conceptul, designul site-ului, stream-ul audio. Este un radio pe care il visa si noaptea", a declarat Jerry Schwartz, redactor-sef adjunct la Radio3Net.

Postul Radio3Net a fost infiintat, la propunerea lui Florian Pittis, prin trecerea pe internet si rebotezarea canalului Radio Romania Tineret, care a inlocuit postul Program III. Canalul Program III, sau Radio 3, cum mai era el denumit, a fost infiintat in martie 1973. In anul 1996, acesta a fost relansat sub numele Radio Romania Tineret, odata cu reorganizarea Societatii Romane de Radiodifuziune. In functia de director a fost numita jurnalista Jeana Gheorghiu. Florian Pittis a venit la conducerea postului Radio Romania Tineret in data de 1 decembrie 1998. Acesta a dorit sa apropie tot mai mult postul public de radio de ascultatorii tineri si astfel, la 16 noiembrie 2004, Radio Romania Tineret se transforma in Radio3Net, un post care emite exclusiv pe internet. Potrivit SRR, Florian Pittis a fost principalul artizan al acestui post de radio, informeaza NewsIn.

Actorul, cantaretul si realizatorul de emisiuni radio si televiziune Florian Pittis a incetat din viata duminica la Institutul Oncologic din Bucuresti, la varsta de 63 de ani. Potrivit medicilor, Florian Pittis suferea de cancer cu metastaze multiple.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.