Social 6 August 2007 23:38
Desi specialistii ne asediaza in ultimii ani cu studii privitoare la expunerea la soare si complicatiile legate de aceasta la nivelul pielii, un numar mare de curajosi alege sa petreaca vacanta de vara in locuri exotice, inarmati cu o gama diversificata de creme. Si pentru ca pielea bronzata ramane la moda, cei mai multi aleg variante mai indraznete.

Un bronz perfect este acela bine pregatit dinaintea vacantei cu tratamente pentru pigmentare, bine protejat pe parcursul expunerii la soare si cat mai complet. Important este ca pielea sa arate bine cat mai mult timp pentru ca solarul sa nu mai ramana decat o varianta pentru iarna. Plajele pentru nudisti, devenind din ce in ce mai cautate, au inceput sa fie puse in valoare de operatorii de turism. Pentru cunoscatori sau pentru novici a fost stabilit si un top al plajelor pentru nudisti.

Pe primul loc se afla Playa de Mitjorn, din Insulele Baleare. De intindere mare si situata aproape de cel mai fierbite loc de distractie al verii, Ibiza, Playa de Mitjorn este locul perfect pentru relaxare, iar costumele de baie sunt, aici, date uitarii. Si au renuntat pana si la costumele de baie minimaliste, iar turistii veniti la Leucate, aproape de Perpignan, se pot bucura din plin de soarele arzator, chiar si pe o plaja care nu are mai mult de un km. Leucate a depasit plaja Le Layet, de langa St. Tropez, aflata doar pe cel de-al saselea loc in topul plajelor de renume pentru nudisti. Si pentru ca litoralul croat este unul de exceptie, nici de aici nu putea sa lipseasca o plaja pentru cei care prefera sa uite de vestimentatie. Aflata pe locul al treilea, plaja croata Valalta, din vestul peninsulei Istria, ii asteapta pe cei mai dezinhibati. De retinut si faptul ca in zona exista un camping care a fost desemnat drept cel mai bun din Croatia. Grecia si-a castigat, la randul ei, un binemeritat loc patru in topul plajelor pentru nudisti. Plaja greceasca Banana de pe Insula Skiathos este formata din trei golfuri, iar numele sau este dat de plajele sale galbene si curbate precum o banana. In varful de sezon, nudistii se retrag in zona numita Banana Mica, iar restul intinderii nisipoase ramane la dispozitia tuturor iubitorilor de soare, mai pudici decat cei ce au decis sa frecventeze doar Banana Mica.

Daca preferati linistea si vreti sa fiti departe de statiunile zgomotoase si plajele pline de beach baruri, Playa Es Pregons Gran din Majorca, Insulele Baleare, este cea mai buna alegere, desi trebuie sa veniti cu bauturile sau gustarea de la hotel. Doar zgomotul valurilor va va tulbura linistea. Pe locul al saptelea vine Playa de Maspalomas, din Gran Canaria, Insulele Canare, interesanta pentru dunele sahariene de nisip. Inca o plaja greceasca intra in top, de data aceasta este vorba de plaja Plakias, din Creta, aflata doar pe locul al optulea deoarece, chiar daca este deosebita prin stancile si nisipul auriu, numai o parte este destinata nudistilor. Pe ultimele doua locuri ale topului primelor 10 plaje pentru nudisti se afla Vera Playa din Spania, foarte animata si oferind o serie de atractii precum competitiile de volei in pielea goala, si plaja Berck, din nordul Frantei. Interesant ar fi si un top al plajelor pentru nudisti realizat nu numai la nivel european, destinatii precum Mexicul sau Brazilia fiind deja des cautate de turistii europeni mai mult sau mai putin inclinati sa investeasca in tinute de plaja, dar dornici sa se bucure de o vacanta insorita.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.