Social 6 August 2007 23:25
Presedintele Comisie pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Camera Deputatilor, Lia Olguta Vasilescu, solicita verificarea scutirilor medicale date elevilor pentru orele de sport. Aceasta isi motiveaza solicitarea prin faptul ca foarte multi dintre elevi au ajuns sa nu mai faca nici macar acea ora de sport pe saptamana care este obligatorie.
Potrivit Liei Olguta Vasilescu principalii vinovati pentru acest lucru sunt chiar medicii care elibereaza pe banda rulanta scutiri medicale ce pun in pericol dezvoltarea armonioasa a copilului, desi studiile arata ca a crescut ingrijorator numarul celor care au probleme cu coloana, cu inima, precum si a celor obezi.

“In acest sens, propunerea mea este sa se semneze un protocol intre Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministrul Sanatatii Publice in care sa se prevada expres instituirea unei comisii care sa verifice periodic daca se justifica sau nu scutirile medicale eliberate de doctori pentru orele de sport si sa se stabileasca masuri impotriva cadrelor medicale care nu fac altceva decat sa puna in pericol sanatatea si dezvoltarea armonioasa a copilului. Se va constata, asa cum am constatat si eu, ca pentru o banala gripa se da scutire de trei saptamani”, a spus Lia Olguta Vasilescu. Aceasta a dat drept exemplu, sistemul de invatamant din Turcia unde, chiar si in scolile particulare este obligatorie o ora de sport pe zi la jumatatea orelor de curs, astfel incat elevii sa se poata destinde dupa cursurile cu grad mare de dificultate si sa fie pregatiti pentru celelalte materii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.