Social 4 August 2007 23:39
Aproximativ 22.000 de romani, adulti si copii, au sesizat prin Linia Verde abuzuri asupra minorilor, pe parcursul anului 2006-2007. Cele mai frecvente cazuri semnalate la Telefonul Copilului au scos la iveala faptul ca multi minori sunt molestati fizic, abuzati emotional, privati de libertate sau traficati.
Numarul apelurilor care anunta abuzuri asupra minorilor s-a dublat, in urma campaniei de promovare a serviciului gratuit, Telefonul Copilului. Astfel, in perioada campaniei a fost inregistrat un numar de aproape 22.000 de apeluri. Dintre acestea, 756 de cazuri au necesitat interventia imediata a institutiilor abilitate, in peste 70% fiind vorba de abuz asupra copilului. Cele mai numeroase sunt cele legate de molestare fizica si abuz emotional, urmate de cazuri de neglijare, violenta verbala, discriminare, exploatarea copilului prin munca, abuz sexual, privare de libertate, trafic de copii.

Potrivit Asociatiei Linia Verde pentru Protectia Copilului, cei mai multi copii care reclama astfel de cazuri sunt baieti, iar din randul adultilor suna mai ales femeile. Cele mai multe cazuri au fost primite din sectorul 5 al Capitalei, urmat de sectorul 3, judetul Prahova, sectorul 2, judetul Timis si judetul Constanta. In ceea ce priveste mediul cel mai frecvent in care au avut loc abuzurile semnalate, pe primul loc se afla familia, urmata de scoala, familia extinsa, spatiul public, centrul de plasament si casa de tip familial. De asemenea, 47 la suta dintre cei care au apelat acest numar au fost copii, rezultat care releva faptul ca mesajul campaniei a ajuns la publicul-tinta, sustin autorii campaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.