Social 4 August 2007 22:47
Premiera constanteana a spectacolului "Vrajitoarele din Salem", de Arthur Miller, in regia lui Gordon Edelstein, a fost deopotriva motiv de bucurie si de tristete.

Consiliul Judetean Constanta nu mai subventioneaza Teatrul de Stat, iar directorul general a demisionat.

Marturisesc onest, atunci cand Beatrice Rancea mi-a spus ca pregateste o premiera pentru data de 1 august, pastrand secretul asupra titlului, m-am gandit ca e o excelenta strategie de a atrage lumea la teatru acum, cand stagiunea e inchisa pana pe la jumatatea lui septembrie.

Vinovati fara vina

Primul semn de intrebare mi l-am pus atunci cand am aflat ca este vorba despre piesa lui Arthur Miller "Vrajitoarele din Salem". Un text greu, nicidecum de vacanta... Vinovati fara vina, acuze aiuritoare fara acoperire, condamnari la moarte date de un tribunal corupt... va sunt familiare premisele? in buna traditie instaurata de Beatrice Rancea de doi ani, de cand e directoarea teatrului, a fost adus un regizor din afara: americanul Gordon Edelstein. si prestigiosul scenograf de origine romana Nic Ularu, un alt colaborator al teatrului. L-a imprumutat de la TNB pe Dorin Andone (excelent in rolul Reverendului John Hale). in trei saptamani, spectacolul a vazut luminile rampei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.