Social 3 August 2007 22:49
Una dintre cele mai importante filarmonici europene, cu o activitate impresionanta, orchestra ocupa primul loc in viata culturala a orasului Dresda, cu circa 80-90 de concete pe stagiune.
In acelasi timp, turneele orchestrei acopera itinerarii spectaculoase in Europa, China, Japonia, Israel, America de nord si America de Sud. Istoria sa numara deja peste un secol de existenta (primul concert in noiembrie 1870), acoperind un repertoriu de mare diversitate, cu dirijori-compozitori celebri ca Brahms, Ceaikovski, Dvorak, Richard Strauss, dar si baghete faimoase ale istoriei secolului XX - Hermann Abendroth, van Beinum, Fritz Busch, Erich Kleiber s.a Din 2004, principalul conducator artistic si dirijor este Rafael Fruhbeck de Burgos, care s-a aflat la pupitrul ansamblului in recentele turnee de mare succes din Spania, Franta, Cehia, critica de specialitate, dupa turneul la New York, numind Filarmonica:“una dintre cele mai bune orchestre ale lumii“. Cele doua programe din cadrul Festivalului (13 - 14 septembrie, Sala mare a palatului) vor fi dirijate de acest maestru, oferind melomanilor doua capodopere ale secolului XX - Simfonia a VIII-a de Mahler si opera „La vida breve“ de De Falla, precum si o versiune de referinta a Concertului nr. 2 de Rachmaninov, avand ca solist pe Dan Grigore.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.