Social 3 August 2007 16:18
Cincizeci de trupe de heavy metal, rock, punk, jazz sau electro, printre care Cradle of Filth sau Toy Dolls vor urca pe scenele Stufstock Greenfest de la Vama Veche, festival ce se va desfasura in perioada 16-19 august, potrivit organizatorilor.

Trupa de metal Cradle of Filth va canta pe scena de la Vama Veche in prima zi a festivalului, cand vor concerta si trupele romanesti Coma, Altar sau Luna Amara. "Ziua de joi (16 august - n.r.) am incercat sa o dedicam concertelor mai dure de rock sau metal", a spus, intr-o conferinta de presa de joi, Mircea Toma, presedintele Asociatiei pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural (APCAPBC), organizatorul festivalului.

Toma a mentionat ca multi dintre cei care intra pe forumul festivalului se intreaba daca vor canta intr-adevar Cradle of Filth, pentru ca biletul este prea ieftin. De asemenea el a mentionat ca vor veni multi straini, dintre care multi bulgari, informeaza NewsIn.

Pe 17 august vor conceta britanicii de la Toy Dolls alaturi de Zdob si Zdub, Zob, Timpuri Noi sau E.M.I.L..
In cea de-a treia zi va concerta trupa din SUA The Dandy Warhols. Tot pe 18 august vor urca pe scena de la Vama Veche Phoenix, Kumm, Travka sau Niste Baieti. Cap de afis al ultimei zi a festivalului vor fi cei de la Defunkt, dar vor mai concerta si Mircea Baniciu sau Fusion Core.

Mirel Stoica, product and asistent manager Stufstock, a spus pentru NewsIn ca este probabil ca membrii trupelor Cradle of Filth, Dandy Warhols, Toy Dolls si Defunkt sa fie cazati in Mangalia, la Hotel President, de patru stele. Trupele romanesti vor fi cazate in Olimp, la hotel Belvedere.

Inaintea inceperii concertelor de pe scena de la Marina Park, DJ-ii Vania, Marika si Unu vor incalzi atmosfera.

Pe 17 august, va sustine un recital trupa Blazon, iar pe 18 august, formatia Bau. Ultimul rasarit de la Stufstock va fi acompaniat de Electro Griot.

O noutate a editiei din acest an este ca cei care vor veni la eveniment vor putea campa la Marina Park, iar pretul unei zile de campare este de 5 lei.

Bilete la festival vor putea fi cumparate de pe www.bilet.ro , www.ticketpoint.ro si www.bilete.ro , dar si din punctele de vanzare de la Vama Veche. Pretul unui abonament pe toate cele patru zile este de 80 lei, iar cei care vor sa cumpere bilete pe o singura zi vor plati pentru 17 august 25 lei, iar pentru 18 august 30 lei. Biletul pentru cea de-a treia zi este cel mai scump, de 50 lei, iar biletul pentru ultima zi este cel mai ieftin, de 20 lei.

Varsta minima de acces la festival este de 14 ani, iar cei sub 14 ani trebuie sa fie insotiti de un adult care sa aiba biletul sau bratara de acces la festival. Copiii sub 10 ani au acces liber in incinta festivalului, numai insotiti de un adult.

Persoanele care au peste 60 de ani beneficiaza de intrare libera, daca prezinta un act de identitate.
Toma a mentionat ca in primul an au avut 10.000, 15.000 de spectatori, pentru ca la a treia editie sa vina "atat de multa lume incat ne-am luat-o", pentru ca distrugeau ce incercau sa salveze, Vama Veche. Anul trecut, cand pentru prima data spectatorii plateau bilet, au venit 5.000 de spectatori in momentele de varf, iar anul acesta organizatorii vor sa vina "10.000, 11.000 de oameni, nu 20.000".

Trupe mai putin cunoscute vor canta intr-o noua sectiune, "Off", pe scena de la Papa la Soni. Formatiile care vor sustine concerte in acest program sunt The Others, Vive la Noise, Mauser, Evo, Mushroom Story, Talking Drums, Tep Zepi, The Amsterdams si the Mood.

Desi isi anuntase prezenta la festival, trupa americana Bloodhound Gang nu va mai participa la eveniment din cauza unor probleme interne cu bateristul Adam Perry, care a parasit formatia. O alta modificare in program este legata de concertul de rasarit din dimineata de 19 august, cand trebuia sa cante Abdoulaye Diabate, dar acesta va lipsi din cauza unor probleme de sanatate.

Pe tot parcursul festivalului, divizia voluntarilor de mediu, formata din 100 de persoane, va curata plaja si satul si va informa turistii asupra Rezervatiei Marine 2 Mai-Vama Veche. Ei vor face si sesizari cu privire la incalcarea reglementarilor de mediu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.