Social 2 August 2007 02:16
Tot mai multi straini, in special din Turcia, Republica Moldova, Maroc sau Iran, isi cauta neveste in Romania ca sa-si deschida mai usor o afacere

Tot mai multe romance accepta sa se casatoreasca cu barbati straini in schimbul unor sume de bani care sa le asigure un trai linistit. Strainii profita de acest lucru pentru a scapa de armata la ei in tara sau pentru a-si deschide o afacere in Romania. Acestia platesc pentru o casatorie de convenienta pana la 1.500 de lei lunar.

Strainii vor vize prin casatorii fictive cu romance pentru ca e mai putina bataie de cap. Costurile sunt mai mici decat daca si-ar deschide sau relansa o afacere, fiind necesar numai venitul minim de 440 de lei ca sa intretina o familie, explica Narcis Dumitru, seful Serviciului doi pentru Straini al Municipiului Bucuresti, din cadrul Autoritatii pentru Straini (ApS). Si pentru asta sunt cat de poate de inventivi pentru a obtine viza de sedere romaneasca.

Acte false pentru a scapa de armata

Unii folosesc nume diferite si acte false. Altii, desi au fost respinsi, isi mai incearca norocul inca o data sau pur si simplu stau ilegal in Romania ani buni de zile. "Unii straini depun documente pe un nume diferit fata de cel cu care figureaza in evidentele noastre vechi.

Cerandu-le documente care sa rezulte modificarea de nume, am intalnit persoane care nu au putut prezenta niciun document", mai adauga Narcis Dumitru. Acesta este cazul unui cetatean turc care a obtinut sedere in perioada 2000-2005 in calitate de comerciant. Revenind in Romania sub un alt nume, el a recunoscut ca a folosit documente false pentru a scapa de obligatia stagiului militar. Un alt caz este al unui pakistanez. El si-a dorit atat de mult sa ramana in tara noastra incat a locuit ilegal timp de opt ani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.