Social 2 August 2007 00:16
Am asteptat vacanta, ne-am facut palnuri si dorim ca totul sa decurga asa cum ne-am imaginat.

Concediul este cea mai asteptata si placuta perioada a anului si de aceea, trebuie sa fim foarte atenti pentru a profita la maxim de fiecare moment. Pliantele turistice ne promit sejururi care de care mai interesante, oferte din cele mai variate, incat devine dificila alegerea celei mai bune variante.

Din ce in ce mai multe agentii ofera sejururi all inclusive sau ultra all inclusive la preturi tentante, punand la dispozitie turistilor aproape toate serviciile de care au nevoie sub acelasi acoperis. Dar ce presupune regimul all inclusive, si mai ales cat de avantajos este pentru dumneavoastra?...

Atunci cand platiti pentru servicii all inclusive clasice, pe langa cazare, vi se asigura din partea hotelului masa completa, precum si bauturi alcoolice si non alcolice locale. In functie de categoria unitatii hoteliere, acestea difera de la servicii decente la servicii de lux, in cazul hotelurilor de 4 si 5 stele, unde atat mancarea, cat si bauturile sunt mai diverse si de calitate superioara, precum si posibilitati de acces gratuit la sporturi de vara si nautice, in functie de politica hotelului. Indiferent de categorie, accesul la plaja privata a hotelului si la piscina, precum si sezlongurile, sunt gratuite.

Din ce in ce mai la moda sunt serviciile ultra all inclusive, ce cuprind, in plus fata de all inclusive, bauturi straine, servicii de spalat-calcat, internet, minibar aprovizionat zilnic, acces la centrul SPA si programe de divertisment pentru oaspetii hotelului.

Daca mergeti cu familia si cautati o varianta comoda de vacanta, all inclusive si ultra all inclusive sunt solutia pentru a evita alte cheltuieli neprevazute, pentru a nu fi nevoiti sa parasiti hotelul si plaja, pentru a va bucura de odihna si relaxare totala.

Principalul dezavantaj al acestui tip de vacanta este faptul ca orice program facut in afara hotelului inseamna servicii deja platite pe care le pierdeti. Daca sunteti genul caruia ii place sa exploreze, sa guste din specialitatile locale si sa schimbe in fiecare zi peisajul si atmosfera, este bine sa alegeti un sejur doar cu cazare si mic dejun. Cele mai frumoase impresii de vacanta va asteapta “afara” si este pacat sa renuntati la a le descopei chiar dumneavoastra.

Nu uitata ca in multe tari categoriile hotelurilor nu corespund cu clasificarea din tara, asa ca solicitati detalii suplimentare la agentie despre conditiile de cazare. Cereti fotografii recente ale camerelor, precum si informatii despre locul dumneavoastra, pentru a nu va trezi in partea nerenovata a hotelului care nu apare in poze. Pana si in aceeasi tara, exista diferente calitative la hoteluri din aceeasi categorie.
Pot exista hoteluri mai vechi cu licenta de o anumita categorie cu servicii mai slabe decat un hotel nou de aceeasi categorie.

Indiferent ce servicii veti alege, nu uitati acasa buna dispozitie si cheful de distractie. Tuturor va dorim o vacanta placuta!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.