Social 2 August 2007 15:33
Guvernul britanic a realizat un clasament al celor mai putin poluante masini din lume. Acest studiu a fost realizat pe fondul accentuarii fenomenului de incalzire globala si este destinat tuturor soferilor care vor sa faca o alegere buna in achizitionarea unui automobil, informeaza Le Figaro.

In realizarea clasamentului, au fost luate in calcul trei criterii esentiale si anume: tipul autovehiculului, al cutiei de viteze si nu in ultimul rand, al carburantului.

„Reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 24% inseamna totodata economisirea unui sfert din bugetul pentru carburant”, a declarat ministrul britanic al Transporturilor, Jim Fitzpatrick.

Astfel, la o simpla cautare pe site-ul creat de catre guvernul britanic (www.dft.gov.uk/ActOnCO2/index.php) putem afla ca din clasa masinilor de familie, care au cutie de viteze automata si motor diesel, cele mai bine plasate autovehicule sunt Mercedes-Benz B Classe, care inregistreaza depuneri de dioxid de carbon de 157 g/km, urmata de Seat Toledo cu 160g/km depuneri.

Pe locul 3 se claseaza Skoda Superb cu 169 g/km depuneri de dioxid de carbon. Pe 4, Volkswagen Passat Saloon, editia sport, ambaleaza motorul la doar 172 g/km. Locul 5 in clasament este adjudecat tot de catre Volkswagen Passat Saloon, iar pe 6 tureaza motorul VAUXHALLVectra, MY2007 si MY2006, cu 184 g/km depuneri.

Pe cea de-a 7-a pozitie, urca in top Fiat Croma cu 187 g/km , urmata indeaproape de FORD New Mondeo, editia din 2007 care produce 189 g/km. Tot pe cea de-a 8-a pozitie, se claseaza si PEUGEOT407 Saloon, la egalitate cu CITROEN C5 , inregistrand acelasi grad de poluare ca si Ford Mondeo.

Intr-o alta clasificare, la o privire de ansamblu, aflam ca cele mai nepoluante masini sunt Volkswagen Polo, la categoria supermini, inregistrand depuneri de dioxid de carbon de doar 99 g/km, la o cutie de viteze manuala , in timp ce Toyota Prius, de la categoria mini-familie, cutie de viteze automata scoate 104g/km. Din categoria masinilor coupe se distinge BMW 1 Series, ce are o cutie de viteze manuala si produce 128 g/km.

Pe de alta parte, Citroen C5 castiga cursa masinilor de familie, avand o cutie de viteze manuala si atingand pana la 139 g/km, depuneri de dioxid de carbon.

La categoria 4X4, cea mai eficienta masina din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, este Hyunday New Santa Fe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.