Social 1 August 2007 01:43
Cele mai multe premii la a 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica pentru tinerii matematicieni din toata lumea, desfasurata in Vietnam, au fost castigate de elevii Liceului International de Informatica Bucuresti.

Elevii Liceul International de Informatica Bucuresti s-au intors cu nu mai putin de 3 premii importante de la Olimpiada Internationala de Matematica 2007, desfasurata in perioada 19-31 iulie, in Vietnam.

Ilie Livia, componenta a Lotului Olimpic de Matematica al Romaniei si eleva a liceului International de Informatica Bucuresti, a castigat medalia de aur dupa ce in urma cu doua luni a obtinut medalia de argint la Olimpiada Balcanica de Matematica din Grecia. Doua dintre cele patru medalii de argint obtinute in total de componentii lotului national au revenit tot elevilor de la liceul International de Informatica Bucuresti, Persu Elena-Madalina si Dumitrescu Mihai. Celelalte doua medalii de argint au fost obtinute de Turea Lucian, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu"din Bucuresti si Ionescu Ciprian de la Colegiul National "Mihai Viteazu" din Bucuresti. Medalia de bronz a fost "adjudecata" de Zahariuc Adrian Ioan de la Colegiul National Ferdinand I din Bacau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.