Social 1 August 2007 23:35
Guvernul discuta astazi impadurirea periferiilor oraselor Bucuresti, Constanta si Tulcea.
Sapte localitati din jurul Bucurestiului ar trebui impadurite pentru a se asigura asa-numita „centura verde a Capitalei”. Aceasta este recomandarea Ministerului Agriculturii, care propune plantarea copacilor pe o suprafata de 270 de hectare.

„Noi am facut un studiu de fundamentare in care am aratat in ce zone din jurul Bucurestiului ar fi indicata impadurirea. Din pacate, primariile localitatilor din judetul Ilfov nu ne-au ajutat, singurele terenuri pe care ni le-au oferit au fost groapa de gunoi de la Glina si inca o groapa dezafectata de la Buftea“, a spus Ciprian Pahontu, director general in Ministerul Agriculturii. In adresele primite de la primarii se arata foarte clar ca „localitatea nu dispune de terenuri pentru a fi impadurite''. Potrivit recomandarii, trebuie plantati arbori in comunele Peris - 30 de hectare, Branesti - 30 de hectare, Darasti - 12 hectare, Vidra - 48 de hectare, Petrachioaia - 62 de hectare, Berceni - 41 de hectare si 1 Decembrie - 48 de hectare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.