Social 1 August 2007 23:12
Cea mai tanara candidata incinge spiritele in lupta pentru conducerea festivalului.

Imposibil sa nu fi auzit de Festivalul "Richard Wagner" de la Bayreuth, din Germania. Probabil v-ati dori sa mergeti acolo. In acest caz, e bine sa stiti ca puteti spera la bilete abia pentru editia din 2020, si asta numai daca aveti noroc. Pentru ca biletele se epuizeaza cu zece ani in avans. Daca aveti curaj, puteti incerca sa intrati cu bilete contrafacute, acestea devenind o reala industrie. Conform estimarilor oficialilor, la
zece bilete originale, unul este contrafacut.

In urma cu vreo doi ani, se vorbea despre "sindromul Avignon", care afecteaza si acest festival. La fel cum festivalul de teatru de la Avignon nu este scutit de framantari, nici festivalul de la Bayreuth nu este mai linistit. Incepand cu prima editie, organizata chiar de compozitor, in 1876, care s-a "bucurat" de un rasunator esec, pana la asocierile facute de-a lungul timpului intre lumea mitica din creatiile lui Wagner si ideologiile naziste.

Miza disputelor editiei din acest an, care a debutat pe 25 iulie cu o montare a operei "Maestrii cantareti din Nurnberg" si se va incheia pe 28 august, este uriasa, pentru ca acum se decide soarta festivalului.
Actualul director, Wolfgang Wagner, acum in varsta de aproape 88 de ani, intentioneaza sa transfere aceasta responsabilitate unui alt urmas al compozitorului, mai tanar. Pana la deschiderea editiei din acest an, pariurile, dar si preferintele actualului director inclinau chiar catre fiica acestuia, Katharina Wagner. Aceasta, la 29 de ani, este cea mai tanara dintre cei care ar putea spera la conducerea festivalului. "Daca poate, atunci trebuie s-o faca", a comentat Wolfgang posibilitatea ca fiica lui sa conduca in viitor aceasta "afacere de familie".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.