Social 31 Iulie 2007 14:24
Ingmar Bergman, in varsta de 89 de ani, s-a stins ieri din viata, in locuinta de pe insula suedeza Faaro, informeaza site-ul Romantica, citat de Realitatea tv.

Bergman este una dintre dintre legendele cinematografului mondial, castigand de trei ori premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, pentru peliculele "Primavara Virgina", "Printr-o sticla intunecata" si "Fanny si Alexander".

Nascut la 14 iulie 1918, Ingmar Bergman a realizat peste 40 de filme,printre care “Scene din viata conjugala si “Sonata de toamna”. Filmele sale trateaza exact intrebari fundamentale de moralitate, singuratate si credinta; tinzand in acelasi timp spre simplitatea si claritatea directa a vietii, opusa stilizarii, metaforizarii si alambicarii altor realizatori de film.

Regizorul suedez s-a casatorit de cinci ori si a avut noua copii, printre care o fiica despre existenta careia nu a stiut decat dupa 22 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.