Social 31 Iulie 2007 12:59

Programatorii din Romania sunt printre cei mai cautati de marile corporatii de IT din lume, desi tara noastra este, in acelasi timp, principalul furnizor european de infractori digitali. Sunt doua dintre concluziile unui material al agentiei Reuters despre evolutia pietei informatice din Romania, ale carei exporturi de software valoreaza in prezent circa 1 miliard de dolari.

Desi tara noastra detine cel mai mare potential de dezvoltare a sectorului IT din Europa de Est, alaturi de Rusia si Turcia, exista riscul major al "supraincarcarii" pietei, se mai afirma in material. Asta deoarece, scrie Reuters, specialistii in IT de inalta clasa au plecat deja sa lucreze in strainatate, iar in ultimul timp se constata si un deficit de informaticieni de calificare medie.

Cat despre "fata intunecata" a Romaniei informatice, reprezentantul FBI la Bucuresti considera, potrivit Reuters, ca fraudele comise pe Internet ar scadea considerabil daca romanii ar putea fi opriti. Expertii estimeaza ca, in prezent, 70% din programele instalate pe calculatoarele din Romania sunt piratate.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.