Unul dintre martorii-cheie din dosarul Camatarilor, de la Parchetul General, a fost trimis in judecata de procurorii PNA pentru fapte de coruptie.
Inainte sa se inhaiteze cu prostituatele clanului Nutu si Sile Camataru, Shaul Peleg isi pusese pe picioare o afacere extrem de banoasa la noi in tara: trimitea muncitori sa lucreze in Israel. Fiecare doritor scotea din buzunar intre 2.000 si 5.000 de dolari. Sumele erau platite fie pe loc, fie erau trimise din Israel, dupa ce muncitorii castigau ceva bani.

GARANTAU CU CASELE

Cetateanul israelian avea o firma de intermediere forta de munca prin care erau trimisi oamenii pe santierele din Tara Sfanta. Ca sa aiba garantia ca-si va primi banii de la fiecare persoana trimisa la munca, israelianul cerea sa se incheie un contract fictiv de imprumut, cu garantii imobiliare, autentificate la notariat. Cu alte cuvinte, daca oamenii nu-i plateau sumele cu pricina, isi puteau pierde casele. Multe dintre aceste contracte au fost puse la punct la notariatul Iuliei Molcut, sotia procurorului Molcut de la Parchetul General. Acum, Shaul spune ca toate acele contracte reprezentau imprumuturi reale, insa cei care au depus marturie impotriva lui la PNA sustin contrariul. Si au adus si dovezi in acest sens - niste inscrisuri private prin care Shaul se obliga sa nu le ia casele decat daca nu primeste banii. Acum, israelianul jefuit de Camatari va fi judecat pentru luare de mita si santaj. Din afacere, sustin procurorii PNA, Shaul ar fi castigat peste 100.000 de dolari.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.