Social 30 Iulie 2007 01:11
Persoanele cu venituri mici pot consulta gratis un avocat.
Retrocedarea caselor nationalizate, drepturile chiriasilor, conflictele de munca, recalcularile de pensii, dar si partajele sint citeva dintre situatiile pentru care Centrul-pilot de consiliere juridica din sectorul 2 ofera asistenta.

„Centrul-pilot este parte componenta a unui proiect PHARE de imbunatatire a sistemului de asistenta juridica si va functiona pina in noiembrie. Pina acum au beneficiat de consiliere juridica gratuita aproximativ 56 de persoane, in buna parte pensionari“, explica Monica Maroiu, responsabila de program. Aceasta a adaugat ca problemele pentru care oamenii se adreseaza celor de la centru sint mai ales din sfera dreptului civil, administrativ, dar si penale. „Problemele sint de cele mai multe ori de natura civila, cu privire la drepturi de proprietate, de exemplu retrocedari de case nationalizate, drepturile chiriasilor in case nationalizate, pretentii civile. Mai sint si probleme de drept administrativ - tacerea administratiei, conflicte de munca, recalculari de pensii, divorturi/partaje. In materie penala am avut o plingere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale“, a explicat Maroiu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.