Social 30 Iulie 2007 01:04
Inainte de a aplica la un job in strainatate, documenteaza-te asupra regulilor specifice de scriere a CV-ului din tara respectiva.

Specialistii in resurse umane spun ca, atunci cand tintesti un post peste hotare, este recomandat ca in redactarea CV-ului sa respecti regulile specifice tarii in care vrei sa lucrezi.

Japonezilor nu le plac abrevierile

In Japonia, exista doua formate de CV: clasic (american) si cel japonez, asa-numitul rirekisho (un formular tip de doua pagini). Indiferent de varianta, trebuie sa ai mare grija la forma. Nu folosi abrevieri si nu trece hobby-urile. Pune datele de contact la inceput si cele personale (varsta, stare civila, nationalitate) la final.

Angajatorii japonezi prefera CV-urile scrise de mana sau scanate. Mare greutate au in CV cursurile si trainingurile. La rubrica „educatie”, spune Laura Chilom, senior consultant al ejobs.ro, mentioneaza toate diplomele obtinute.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.