Social 30 Iulie 2007 23:03
„Sappho. Amorurile unei muze“, de Erica Jong, tradus recent la Editura Paralela 45, speculeaza controversatul destin al poetei din Lesbos.
O biografie a poetesei din Lesbos, in care Sappho capata alura unei femei contemporane, asta trateaza cel mai recent roman publicat de Erica Jong. Una dintre cele mai citite scriitoare americane, Jong reprezinta un „icon“ al luptei pentru libertatea sexuala, fiind si autoarea iconoclastului roman „Fear of Flying“, adevarata biblie a miscarilor feministe din anii '70. Biografia pe care Jong i-o imagineaza vestitei poete a lui Eros in „Sappho. Amorurile unei muze“ ar putea fi, la fel bine, biografia unei femei sofisticate din zilele noastre.

Adevarul despre viata lui Sappho s-a pierdut printre puzderia de legende. Nici din versurile ei nu au supravietuit prea multe. Au ramas fragmente in care cinta dragostea sub toate formele si in care o cheama pe Afrodita, capricioasa zeita care i-a dat darul muzicii si al cuvintului. De la aceste fragmente, dar si din putinele date pe care le-a pastrat istoria, Erica Jong reface povestea senzualei Sappho, iar acolo unde istoria tace, scriitoarea imagineaza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.