Social 27 Iulie 2007 22:59
Expozitia “Descoperirea peisajului. Inceputurile modernitatii romanesti” poate fi vizitata pana in data de 4 noiembrie, in cadrul Galeriei de Arta Romaneasca Moderna a Muzeului National de Arta al Romaniei.
Expozitia cuprinde 38 de lucrari de grafica, ce evidentieaza multiplele fatete ale peisajului ca gen pictural si retraseaza un istoric al modului in care au fost abordate spatiul si miscarea in pictura la inceputurile artei moderne romanesti. Opere ale lui Theodor Aman, Ion Andreescu, Carol Popp de Szathmany, Sava Hentia, Henri Trenk, Ion Georgescu pot fi vazute aici. Ele sunt lucrate in tehnici diverse (acuarela, creion, carbune). Aparitia peisajului in arta romaneasca ca gen pictural a insemnat o eliberare fata de constrangerile impuse de pictura oficiala (portretul si compozitiile istorice) si o modernizare a viziunii plastice. Expozitia de la MNAR prezinta trecerea de la peisajul de tip academist la cel impresionist, insistand asupra celui romantic. Publicul va putea vedea aceste lucrari si cu ghidaj gratuit. Vizitele se vor desfasura in zilele de sambata, 18 august, 15 septembrie si 20 octombrie, de la ora 11.00.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.