Social 26 Iulie 2007 11:01
Perioada de temperaturi record in Romania a ajuns aproape de final. Previziunile meteorologilor se adeveresc: vin vijeliile. S-a intamplat, deja, langa Oradea, la Baile 1 Mai.

O salcie a fost rupta de vant si s-a prabusit peste 3 masini si un cort. O batrana si nepotelul ei au fost la un pas de a fi striviti. Trunchiul unei salcii a cazut la doar cativa centimetri de cortul in care se odihneau. Furtuna a durat numai cateva minute. Pagubele se ridica la cateva mii de lei noi.

Inca nu se stie cine ii va despagubi pe oameni pentru pagubele suferite: muzeul, pentru ca salcia se afla pe proprietatea lui, administratia campingului, pentru ca oamenii au platit pentru siguranta locului respectiv sau Primaria comunei din fondul de calamitati.

Furtuna care s-a abatut asupra judetului Bistrita-Nasaud in noaptea de marti spre miercuri a afectat in special reteaua electrica, zeci de localitati ramanand, timp de cateva ore, in bezna. Cele mai mari probleme s-au inregistrat in orasul Beclean si in satele invecinate, spre Dej si Lechinta, dar si in zonele Bistrita-Nasaud, Bistrita-Sieut, Beclean-Nasaud si pe Valea Bargaului. Sapte dintre aceste localitati au ramas fara curent electric pana miercuri dimineata.

La Bistrita, vantul care a suflat cu putere a smuls cateva bucati din acoperisul unui bloc, insa nu s-au inregistrat pagube deosebite sau persoane ranite.

Si in Harghita a fost furtuna. Mai multi brazi doborati de vant au blocat, miercuri dimineata, DN 13B care traverseaza Gheorghieni si Praid. Drumarii au lucrat cateva ore pentru degajarea drumului. Vantul care a suflat cu putere a culcat la pamant 15 arbori, in zona kilometrului 22 al drumului national, varfurile copacilor ajungand pe carosabil.

La Timisoara, un copac a cazut langa o statie de autobuz. Din fericire, nimeni nu a fost ranit. Drumul European 70 a fost blocat de copaci cazuti.

Furtuna care s-a abatut peste judetul Mehedinti, miercuri dimineata, a lasat sase localitati fara energie electrica.

Tot restul zilei, in multe zone din tara, se anunta vant puternic, ploi cu fulgere si tunete si caderi de grindina.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.