Social 24 Iulie 2007 10:56
Autoritatile din Capitala s-au pregatit pentru ce e mai rau.

Electrica spune ca are un plan de interventie de cod rosu. Numarul ambulantelor a fost suplimentat si in Capitala, pentru ca serviciile de urgenta sa poata face fata tuturor solicitarilor. Jandarmii au fost mobilizati si ei sa ajute persoanele care nu se pot deplasa si care cer ajutorul autoritatilor. Metrorex trebuie sa puna la dispozitia calatorilor 12 puncte de asistenta medicala in statiile cele mai aglomerate, iar Ministerul Apararii va dona municipalitatii corturi climatizate. Apanova si RADET nu vor efectua lucrari de revizie la conducte in perioada vizata de codul rosu, pentru a nu intrerupe alimentarea cu apa a bucurestenilor. Sunt permise doar interventiile in caz de urgenta.

Strandurile si fantanile arteziene din Capitala vor functiona 24 de ore din 24. Autoritatile au cerut societatilor de salubrizare sa stropeasca suplimentar strazile capitalei, dar numai noaptea si sa ridice zilnic gunoiul din cartiere. De asemenea, patrule ale Politiei Comunitare supraveghea lacurile din jurul Capitalei, pentru a preveni scaldatul in locurile interzise. Exista risc mare de imbolnavire cu meningita.

In zonele Bd. Regina Elisabeta, Piata Sf. Gheorghe, Piata Moghioros, Big Berceni, Piata Charles de Gaulle si Bucur Obor, vor fi amplasate corturi pentru a distribui trecatorilor apa potabila si servicii de prim ajutor.

Toate birourile de relatii cu publicul ale institutiilor vor avea program special de lucru. Astfel, serviciile Primariei Bucuresti si Administratiile fiscale vor functiona intre orele 07 - 11 si 18 - 20. Program redus vor avea si casieriile RATB, care nu vor functiona intre 11 - 18. Iar pensionarii isi vor primi pensiile pina in ora 10 dimineata, anunta Posta Romana.

De asemenea, se mentin masurile speciale in trafic: camioanele cu greutatea mai mare de 7,5 tone au voie sa circula numai dupa ora 20.00.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.