Social 24 Iulie 2007 23:07
Pe legendara scena de la Scala din Milano, acolo unde, desi nivelul nu mai este cel de altadata, ramane greu de patruns, iar succesul inseamna consacrare si contestarea poate curma o cariera, intreaga serie cu "Traviata" de Verdi are, in rolul titular, trei soprane cu nume romanesc, o adevarata performanta, cu siguranta unica in lume.
Din pacate, mass-media noastra a anuntat doar debutul scalier al Angelei Gheorghiu, desi pentru prima oara aparea acolo si apreciata Elena Motuc, iar Irina Lungu, putin cunoscuta pe aici, a abordat rolul de asemenea in debut, pe scena unde este aplaudata din 2003.

Am avut prilejul sa asist la doua spectacole, descoperind in Irina Lungu o tanara cu glas cuceritor, condus cu finete, cu o coloratura perlata si acut stralucitor si sigur, o aparitie charismatica, expresiva, construindu-si personajul cu sinceritate, firesc, inteligent si credibil, cu o nota moderna, desi se incadra perfect montarii clasice, in decoruri si costume somptuoase. Aplaudata indelung, interpreta a reusit astfel sa convinga, simplu, zambitoare, dezinvolta dar perfect stapana pe arta sa, repurtand un succes deosebit intr-unul dintre cele mai dificile roluri, cel mai important sustinut pana acum la Scala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.