Social 24 Iulie 2007 23:03
In perioada 25 - 29 iulie 2007, B-EST International Film Festival va prezenta la Targu Mures, in cadrul sectiunii Best of Film Festivals al Festivalului Peninsula, trei dintre cele mai apreciate filme care au fost selectate pentru editia 2007 a festivalului B-EST IFF.

Lungmetrajul Time (Japonia/Coreea de Sud 2006), ce are scenariul si regia semnate de Kim Ki-duk, este cel de-al 13-lea film al coreanului. Time se deschide cu secvente ce prezinta o femeie in timpul unei operatii de chirurgie plastica. Imaginile sunt de o cruzime fara limite, aratand violenta din spatele unei fete remodelate. Ne-am putea astepta ca un asemenea inceput sa duca la un film despre frumusete ca obsesie a societati, o societate populata de eroi narcisisti, gata sa faca orice pentru a fi frumosi, dar de fapt aceasta este o lucrare cu traiectorii mai putin previzibile. Pelicula va fi prezentata joi, 26 iulie, de la ora 18.00.

Duminica, 29 iulie, de la ora 15.00, va rula documentarul 37 Uses For A Dead Sheep, o productie Marea Britanie, 2006, scenariul si regia Ben Hopkins. Este povestea unui trib de aproape 2000 de oameni din regiunea Pamir a Asiei Centrale. In ultimii 27 de ani acestia au trait in exil in Turcia de est. In 2005, o echipa de filmare anglo-turca ajunge in satul lor pentru a lucra impreuna cu tribul pentru a le spune povestea. Intr-o serie de scene impartite in “capitole” sunt prezentate interviuri revelatoare cu kirghizii, reconstructii incantatoare si amuzante prinse in film intr-o varietate de stiluri cinematografice si scene comice despre interactiunea dintre echipa de film si comunitate. Filmul este pe de-o parte document istoric, iar pe de alta parte descriere etnografica a unei populatii unice, dar apare si o parte comica a procesului de realizare a unui film. Filmul a fost premiat la Caligari Film Award, Festivalul International de Film de la Berlin, 2006, si prezentat in selectia oficiala a European Film Awards, 2006.
Un alt documentar este O zi din viata lui Andrei Arsenevitch, o productie Franta, 2000, in regia lui Chris Marker. Pelicula este un omagiu adus lui Andrei Tarkovski, fiind unul dintre putinele materiale filmate avandu-l ca protagonist pe marele regizor rus. Filmul include si intalnirea dintre Andrei Tarkovski si fiul sau, dupa aproape 20 de ani, un moment deosebit de emotionant, ecranizat pe masura. Vizionarea va avea loc vineri, 27 iulie, de la ora 12.00.

Intr-o vara torida ca aceAsta, un festival Peninsula este binevenit, mai ales ca are loc intr-o zona cu aer mult mai respirabil. Anul acesta sigur va trebuie sa ne luptam cu problema diversitatii la Festivalul Peninsula, pentru ca sunt pregatite nu mai putin de patru locatii unde se poate asculta muzica. Timp de cinci seri putem alege dintre peste 100 de trupe si DJ-i, iar in timpul zilei se poate opta pentru sport sau programe culturale. Nici fanii sporturilor extreme nu sunt neglijati. Pentru relaxare avem la dispozitie Strandul Weekend. Proiectiile de filme sau piese de teatru sunt pentru toate gusturile. La Cortul Artei artistii sunt invitati, iar la Civiliada merita sa treci pentru a vedea ce schimbari au facut organizatorii fata de anul trecut.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.