Social 24 Iulie 2007 14:43
O selectie a peliculelor din Festivalul International de Film Transilvania, Astra Film Fest, Film.Dok, B-Est sau Mediawave (Ungaria) va fi prezentata in programul festivalului Peninsula de la Targu Mures, intre 25 si 29 iulie, in sectiunea Best of Film Festivals. Trei dintre cele mai apreciate filme vor fi prezentate astfel: Joi, 26 iulie, ora 18.00 - lungmetrajul Time (Japonia/Coreea de Sud, 2006), scenariul si regia Kim Ki-duk.

Vineri, 27 iulie, ora 12.00 - documentarul O zi din viata lui Andrei Arsenevitch (Franta, 2000), scenariul si regia Chris Marker.

Duminica, 29 iulie, ora 15.00 - documentarul 37 Uses For A Dead Sheep (Marea Britanie, 2006), scenariul si regia Ben Hopkins.

Sectiunea de cinema a festivalului, intitulata Best of Film Festivals, va debuta cu filmul lui Alexandru Solomon "Marele jaf comunist", si se va incheia cu filmul lui Cristian Nemescu premiat la Cannes 2007, "California dreamin' (nesfarsit)".

In program vor rula si documentarul "O zi din viata lui Andrei Arsenevitch", un omagiu adus lui Andrei Tarkovski, din programul B-Est, "Irina Palm" ce a rulat la TIFF, "Blestemul ariciului" de Dumitru Budrala, din programul Astra, dar si filme ce nu au rulat in festivaluri, precum "Labirintul lui Pan" sau "Borat".

Festivalul Peninsula, care incepe miercuri, aduce la Targu Mures peste 100 de trupe si artisti din Romania si din strainatate. Printre invitatii straini se numara Gogol Bordello (SUA), sau DJ-ul Tom Novy (Germania), potrivi site-ul festivalului.

Vor urca pe scena si Directia 5, Iris, Hara, Loredana, Parazitii, Phoenix, Shukar Collective, care vor lansa si un nou album, Trupa Veche sau Vama, dar si moldovenii de la Zdob si Zdub.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.