Social 24 Iulie 2007 13:23
Un tanar de 25 de ani a ajuns in stare grava la spital dupa ce a fost intepat de un paianjen, iar medicii spun ca pacientul prezinta simptomatologia pe care au avut-o si alte doua persoane care fusesera intepate de paianjeni din specia Vaduva Neagra, transmite corespondentul NewsIn.

Tanarul, Cristian Manea, a declarat ca lucreaza la un depozit din zona industriala a municipiului Constanta. Duminica seara, el a vrut sa ude cu apa in interiorul unitatii si si-a pus in maini o pereche de manusi.

El a povestiti ca imediat a simtit o intepatura intr-unul din degetele de la mana dreapta si, initial, nu a bagat in seama durerea. La scurt timp, Cristian Manea afirma ca a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, sa tremure din tot corpul, sa aiba dureri puternice in piept si de spate si sa transpire.

Tanarul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta unde medicii l-au internat in sectia medicala sub stricta supraveghere de specialitate si sub tratament. Barbatul spune ca paianjenul era mare, de culoare neagra, si le-a spuscolegilor de serviciu sa il omoare.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, dr.Florian Stoian, a declarat ca pacientul a venit la urgenta cu o stare generala alterata, dureri musculare puternice si o simptomatologie severa. El afirma ca astfel de intepaturi ii afecteaza in special pe cei cuprobleme cardiace, batranii sau copiii.

Pacientul, care are 25 de ani, se va recupera insa si va fi externat in urmatoarele zile. Dr. Stoian mai afirma ca nu existaun antidot impotriva acestor intepaturi, ci doar administrarea de tratament, sedare si antialgice, iar singurul lucru la care se actioneaza este elimiarea din organism a toxinei. La astfel de intepaturi, pot exista pacienti care sa intre in soc anafilactic sicare pot deceda.

Dr. Stoian mai spune ca in acest caz nu exista dovada ca a fost vorba de un paianjen Vaduva Neagra, dar simtomele sunt asemanatoare cu ale altor doi pacienti care au mai fost internati in spital de la inceputul acestei verii si la care specialistii auconfirmat ca este vorba despre aceasta specie de paianjen, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.