Social 20 Iulie 2007 01:09
Un control efectuat de inspectorii de Sanatate Publica a aratat ca 60 de fantani sunt poluate cu nitrati.

Situatia este tragica deoarece concentratia depaseste chiar de sase ori limita admisa.

Locuitorii din cartierele afectate vor primi apa potabila de la autoritatile locale.

Toate cele 60 de probe recoltate de inspectorii Autoritatii de Sanatate Publica Bucuresti din fantanile aflate in toate sectoarele Capitalei contin nitrati peste limita admisa. In 88,3% din probele de
apa nitratii depasesc de cateva ori limita. "Am prelevat cate 10 probe din fantanile aflate in fiecare din sectoarele Capitalei, din zonele neracordate la reteaua publica de alimentare cu apa", ne-a declarat Maria Zurini, medic primar igiena de la Autoritatea de Sanatate Publica Bucuresti.

Analizele de laborator au demonstrat ca apa din fantani este nepotabila in gospodariile aflate pe strazile: sectorul 1 - Automatizarii, Iezeru, Darmanesti, Atlasului; sectorul 2 - Nita Ene, Pasarari, Lanului, Juverdeanu; sectorul 3 - Calan, Viseul de Sus, Lacul Lala, Floare Albastra, Cuneti; sectorul 4 - Anghel Moldoveanu, Orastiei, Poganesti, Scumpiei; sectorul 5 - Valea Alba, Botorga, Caru Mic, Drumul Luptatorilor, Teiului; sectorul 6 - Drumul la Rosu, Zambetului, Poiana Lacului, Patrarului etc. Pericolul cel mai mare pentru intoxicatie cu nitrati se afla pentru locuitorii de pe strazile Nita Ene si Pasarari, unde concentratia a ajuns la 300 mg/l apa, respectiv 270 mg/l apa, de sase ori mai mare decat limita maxima admisa (50 mg/l apa). Circa 14% din bucuresteni sunt nevoiti sa consume apa din fantani.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.