Social 20 Iulie 2007 00:24
Canicula va sufoca Romania cel putin inca 7 zile. Meteorologii au anuntat ca avertizarea cod portocaliu se mentine pana pe 27 iulie, in 32 de judete ale tarii. In aceasta perioada, temperaturile in centrul marilor orase ajung si la 60 de grade, la soare.

Oricat s-au chinuit autoritatile se ne faca viata mai usoara pe canicula, amplasand centre de prim-ajutor exact acolo unde nu trebuie, adica “in miezul problemei”, se pare, totusi ca tot biserica este salvarea romanilor, atat la propriu, cat si la figurat. La propriu, pentru ca sfintele lacasuri au devenit adevarate refugii in calea prigoriei. Cultelor religioase le-a fost adresata rugamintea, din partea Ministerului Culturii si Cultelor, sa tina deschise bisericile in perioada caniculei, pentru a oferi adapost persoanelor afectate de caldura.

De asemenea, ministerul, in colaborare cu autoritatile locale, a solicitat sa fie acordat sprijin, ca in lacasele de cult sa fie amenajate puncte de prim-ajutor in care sa fie oferita si apa potabila celor aflati in suferinta.

Cultelor religioase le-a fost adresata rugamintea, din partea Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), sa tina deschise bisericile in perioada caniculei pentru a oferi adapost persoanelor afectate de caldura.
Potrivit unui comunicat de presa al Secretariatului de Stat pentru Culte, MCC a solicitat sa fie acordat sprijin, in colaborare cu autoritatile locale, ca in lacasele de cult sa fie amenajate puncte de prim-ajutor in care sa fie oferita si apa potabila celor aflati in suferinta. De notat ca bisericile ortodoxe din Timisoara au devenit refugii impotriva caniculei, Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae, fiind de acord ca persoanele care au nevoie de un pahar de apa si sa se adaposteasca de caldura sa poata gasi aceste lucruri in sfintele lacasuri.

Autoritatea Nationala pentru Meteorologie mentine codul portocaliu pentru 22 de judete si municipiul Bucuresti, urmand ca, in functie de noua prognoza acest cod sa fie redus sau extins. Din datele detinute de ANM, exista posibilitatea ca, in anumite zone, sa persiste temperaturile foarte inalte pana pe 27 iulie .
Potrivit datelor furnizate Ministerul Internelor si Reformei Administrative, 37.477 de persoane din 827 de localitati din toata tara au fost luate in evidenta serviciilor de asistenta publica drept cazuri care necesita ajutor in perioada caniculei.

Canicula va sufoca Romania inca opt zile. Meteorologii au anuntat ca avertizarea cod portocaliu se mentine pana pe 27 iulie, in 32 de judete ale tarii. In aceasta perioada, temperaturile in centrul marilor orase ajung si la 60 de grade la soare. Conform avertizarii, vremea va fi excesiv de calda in Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, in Municipiul Bucuresti, in vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.