Social 20 Iulie 2007 23:40
Se deschide Atelierul European de Arta Medievala, Renascentista si Traditionala in centrele istorice
"Curtea Comediantilor este un atelier de creatie artistica, descoperire, cultura, un spatiu atemporal in care cautam sa ne gasim radacinile culturale europene. Acest eveniment readuce in mileniul trei viata si spectacolul trupelor ambulante ale evului mediu, renascentist si baroc, dar si traditiile acelor vremuri ramase in constiinta populara." - Mihai Serghei Todor, director artistic

Desi debuteaza cu ateliere inchise publicului, evenimentul "Curtea Comediantilor" si-a castigat, in timp, admiratia asa incat aceasta a opta editie a fost propusa pentru a fi inclusa in programul Sibiu - Capitala Culturala Europeana si a fost acceptat. In acest an, "Curtea..." (20 iulie-7 august) va avea o desfasurare mai indrazneata datorita faptului ca organizatorii - Societatea Cultural Artistica de Tineret CONCRET, Primaria Rasnov si Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti - intentioneaza sa uneasca, pe de o parte situri istorice din Romania (Rasnov, Sighisoara, Sibiu), pe de alta parte, doua capitale culturale europene (Sibiu si Luxemburg). La Ateliere vor participa trupe de teatru din tara (Compania de arta Studio 24, Grupul de muzica medievala si traditionala Truverii, Cavalerii Ordinului de Transilvania din Sibiu, studenti de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica), dar si trupe artistice de tineri din Spania (Raiceiros), Italia (Residui Teatro), Lituania (ELF Theater), Croatia (Tirena), Estonia (Viruma) si Turcia. Vor fi invitate sa prezinte spectacole si concerte trupe din Romania (Trei Parale, Huniadi Cantores, grupurile folclorice Romana si Caluaul din Rasnov, ansamblul folcloric Doina - Bucuresti, tabara medievala de la Zarnesti) si din Portugalia (Jodicus Teatro).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.