Social 19 Iulie 2007 23:42
Sarut frantuzesc, japonez, romanesc, cu ochii inchisi sau nu, cert este un lucru: se consuma calorii! Un sarut implica activarea a 29 de muschi ai fetei, adica poate fi folosit ca un exercitiu eficient impotriva aparitiei ridurilor.
In timpul sarutului, partenerii implicati schimba saliva ce contine diverse substante, cum ar fi grasimile, saruri minerale sau proteine. Conform unor studii, schimbul acestora declanseaza producerea de anticorpi speciali impotriva anumitor antigeni asociati cu diferite boli. De altfel, diferenta intre tipurile de sarut nu tine doar de perceptii, ci si de numarul de calorii consumate. Astfel, un sarut frantuzesc, ce implica si contactul limbilor, va arde peste cinci calorii.

Curiozitati

Un sarut pasional timp de 90 de secunde va provoca o crestere a tensiunii arteriale si a pulsului. De asemenea, creste nivelul hormonilor din sange, scurtand astfel viata cu un minut. Se presupune ca barbatii care isi saruta sotiile inainte de a pleca la munca traiesc cu cinci ani mai mult decat cei care pleaca pur si simplu. Potrivit statisticilor din SUA, o americanca va saruta in medie 80 de barbati inainte de a se casatori. Contrar unor mituri, eschimosii nu isi ating doar nasurile cand isi manifesta dragostea si afectiunea, ci si buzele se intredeschid in acelasi timp. Apoi inspira adanc si expira tinandu-si buzele inchise. Dupa ce savureaza mirosul celuilalt, fiecare isi apasa nasul de obrajii partenerului, ramanand asa doua minute. Organismul, in timpul sarutului, produce o substanta care e de 200 de ori mai puternica decat morfina in privinta efectului narcotic, ce poate da senzatia de euforie si extaz.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.