Social 19 Iulie 2007 23:27
Ministrul Culturii a prezentat ieri componenta noilor jurii ale CNC de la concursul de scenarii, care nu coincideau cu cele rezultate in urma voturilor asociatiilor.
La fictiune, vor juriza scenaristul si scriitorul Ioan Grigorescu, actorul Vlad Radescu, criticii de film Magda Mihailescu si Laurentiu Bratan, plus criticul literar Dan C. Mihailescu, iar la scurtmetraj si animatie, responsabili pentru calitatea documentarelor si a filmelor de animatie finantate vor fi profesorul Laurentiu Damian, Adina Bradeanu si regizorul Florin Iepan. Cele doua jurii au fost anuntate de ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, ieri, in cadrul unei conferinte de presa. Urmatorul concurs de scenarii va avea loc in termen de 30 de zile de la data anuntarii oficiale a componentei juriilor, a afirmat directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC), Eugen Serbanescu.

Noile jurii nu coincid cu acelea care obtinusera cele mai multe voturi din partea asociatiilor de profil, care isi exercitau acest drept pentru prima data in acest an. La fictiune, ministrul Iorgulescu „i-a eliminat“ pe regizorul Andrei Blaier (sapte voturi) si pe scriitorul Fanus Neagu (opt voturi), pe care i-au inlocuit criticii de film Magda Mihailescu si Laurentiu Bratan, care intrunisera doar sase optiuni fiecare. La documentar - animatie, s-a renuntat la serviciile actorilor Eusebiu Stefanescu (opt voturi) si Marius Bodochi (sapte voturi), in favoarea Adinei Bradeanu, pentru care optasera doar sase dintre electori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.