Social 19 Iulie 2007 23:22
In aceasta luna, Royal Shakespeare Company prezinta in premiera „Penelopiada“, prima piesaa celebrei autoare canadiene Margaret Atwood.
Scriitoarea afirma ca nu este la prima aventura in domeniul teatrului. „In liceu aveam deja o cariera pe scena. Eram papusar, ba, la un moment dat, aveam si un agent. Montam spectacole pentru petrecerile de Craciun ale copiilor - ce cosmar!“, puncteaza prozatoarea pentru CBC.

De atunci si pina in 2004, Atwood n-a mai avut tangenta cu scena. Ba chiar a lasat pe mina altora adaptarea romanelor ei: „The Handmaid's Tale“ a fost transformat in opera de compozitorul danez Poul Ruders, iar „The Edible Woman“ a devenit piesa, adaptarea apartinindu-i dramaturgului canadian Dave Carley. Abia o data cu terminarea romanului „Penelopiada“, scriitoarea in virsta de 65 de ani s-a declarat gata sa il metamorfozeze in piesa. Materialul era perfect pentru asa ceva, romanul fiind structurat ca un omagiu adus dramaturgiei grecesti antice.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.