Social 18 Iulie 2007 23:22
Casa Radio nu va fi demolata, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ministrul Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, care a vizitat santierul unde se va construi Dambovita Center.
Ministrul a dat asigurari ca lucrarea decurge conform graficului. “Speram ca investitia sa se finalizeze in coordonatele prevazute in contract”, a spus Borbely. Managerul de proiect Dambovita Center, Yaron Morysosef, a explicat ca din cladirea principala va fi demolata o portiune reprezentand 15 la suta din constructia existenta, dar numai in interiorul cladirii. In plus, vor fi construite inca doua etaje pe langa cele existente. Proiectul Dambovita Center prevede constructia a 560.000 metri patrati, reprezentand cladiri de birouri, un hotel si locuri de agrement, precum si 200.000 mp de parcare subterana. Surse din MDLPL afirmasera, in urma cu o luna, ca Complexul Casa Radio din Capitala va fi demolat in proportie de 70 la suta pentru a fi realizat un proiect imobiliar. Contractul de parteneriat public privat pentru realizarea proiectului Dambovita Center a fost renegociat anul trecut, dupa ce in 2005 s-a constatat ca nu erau indeplinite doua conditii, si anume nu existau suficiente angajamente financiare pentru ca investitorii sa-si poate executa obligatiile ce le reveneau, iar identitatea investitorilor nu se stia in totalitate, intrucat una dintre companii a intrat in administrare speciala.

Astfel, statul roman a ridicat cota de participare in cadrul proiectului de la 10 la 15 la suta si a stabilit un calendar clar care prevede ca termenul de realizare a proiectului sa fie de circa sapte-opt ani. Valoarea totala a proiectului Dambovita Center este de circa 400 de milioane de euro si prevede ca in urmatorii ani pe locul fostei Case Radio sa fie construite hoteluri, cladiri pentru birouri si locuri de agrement. Proiectul este realizat in parteneriat public privat, iar dupa 49 de ani toate constructiile vor reveni statului roman.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.