Social 18 Iulie 2007 01:43
O treime ar plati abonament, iar jumatate ar achita serviciile pe loc.

34% dintre romani ar plati servicii medicale facturate lunar numai sa nu dea spaga, este concluzia unui studiu realizat de Legicon Consulting Services pentru Ambasada Marii Britanii. Suma pe care acestia ar plati-o lunar pentru serviciile medicale primite ar fi de 20 de lei, mentioneaza acelasi studiu.

In plus, 46% dintre romanii chestionati in legatura cu achitarea directa a unor servicii medicale primite pe loc, neacoperite de asigurarea de la stat, au raspuns favorabil, arata acelasi studiu.

Prezent la lansarea proiectului „Reglementarea platilor informale in sistemul roman de sanatate“, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat ca motivul pentru care cel mai mare volum de plati informale se afla in spitale este lipsa protocoalelor terapeutice. „Fiecare face ce vrea, in functie de interese“, a explicat Nicolaescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.