Social 18 Iulie 2007 13:36
Temperaturile cresc incontinuu, iar canicula si-a intrat de ieri in drepturi. Avertizarile meteorologilor ne-au pus in garda cu privire la temperaturi de 37 pana la 40 de grade Celsius. Orice termometru arata insa ca la soare, pe strada, acolo pe unde merg de altfel oamenii, sunt uneori 50 de grade.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, recunoaste ca este posibil ca la o temperatura anuntata de ANM de 40 de grade Celsius, in zonele intens circulate din marile orase temperaturile la sol sa fie chiar si 60 de grade. Diferenta dintre ceea ce anunta meteorologii si rezultatele unor masuratori simple are la baza conditiile pe care ANM este obligata sa le indeplineasca.

Ca parte a organizatiei mondiale de meteorologie, Administratia de Meteorologie se supune standardelor unice pentru toate institutiile membre, care prevad ca temperatura sa fie luata la umbra, la o inaltime de doi metri de la teren care, la randul sau, sa fie acoperit cu iarba, spune Ion Sandu.

Ori in aceste conditii, masuratorile facute de ANM vor avea intotdeauna rezultate diferite fata de cele realizate in centrul orasului.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.