„Motivand bugetul mic de anul acesta al festivalului, organizatorii mi-au cerut sa reduc numarul artistilor (si asa, extrem de mic) care sa sustina recitaluri folk. In aceasta situatie, de comun acord cu Nicu Alifantis, ne-am retras din festivalul pentru care de patru luni depuneam eforturi de organizare a sectiunilor folk, targ de carte, film”, spune Ducu Bertzi.

S-au retras, de asemenea, Alexandru Andries si Florian Pittis, desi cu totii tineau enorm la festival, in organizarea caruia se implicasera cu sufletul, fara a cere beneficii financiare, informeaza Mediafax. Pe de alta parte, primarul din Sighisoara, Ioan Dorin Danesan, spune ca nu putea sa sustina financiar participarea unui numar mare de artisti si trupe de folk la Festivalul Sighisoara Medievala atata vreme cat inainte de manifestare se organizeaza „Galele Folk”,precizand ca bugetul Festivalului Sighisoara Medievala este de circa 300.000 lei.

Cea de-a XV-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala va avea loc in perioada 27-29 iulie. Ca in fiecare an, manifestarea va cuprinde mai multe sectiuni: teatru, expozitii, muzica, poezie.

Incepand cu 1992, cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul timp de cateva zile, cand pe stradutele inguste apar cavaleri, calugari, vrajitori si clovni. Festivalul aduna anual peste 30.000 de vizitatori.