Social 18 Iulie 2007 13:10
Desi numarul si onorariul artistilor care vor canta in cadrul serilor folk ale Festivalului Sighisoara Medievala fusesera initial aprobate, iar acestia fusesera contractati de mai bine de doua luni, Primaria Sighisoara, organizatoarea evenimentului, a pretins reducerea numarului artistilor. Ca raspuns la actiunea primariei, Ducu Bertzi si Nicu Alifantis au decis sa se retraga din organizarea Festivalului Sighisoara Medievala. Ducu Bertzi si Nicu Alifantis sustin ca, la fel ca la editia de anul trecut a festivalului, s-au ocupat fara a fi remunerati de organizarea concertelor din cadrul evenimentului, dar si de organizarea „Galelor Folk”, care se desfasoara la Sighisoara in perioada 20-22 iulie.

„Motivand bugetul mic de anul acesta al festivalului, organizatorii mi-au cerut sa reduc numarul artistilor (si asa, extrem de mic) care sa sustina recitaluri folk. In aceasta situatie, de comun acord cu Nicu Alifantis, ne-am retras din festivalul pentru care de patru luni depuneam eforturi de organizare a sectiunilor folk, targ de carte, film”, spune Ducu Bertzi.

S-au retras, de asemenea, Alexandru Andries si Florian Pittis, desi cu totii tineau enorm la festival, in organizarea caruia se implicasera cu sufletul, fara a cere beneficii financiare, informeaza Mediafax. Pe de alta parte, primarul din Sighisoara, Ioan Dorin Danesan, spune ca nu putea sa sustina financiar participarea unui numar mare de artisti si trupe de folk la Festivalul Sighisoara Medievala atata vreme cat inainte de manifestare se organizeaza „Galele Folk”,precizand ca bugetul Festivalului Sighisoara Medievala este de circa 300.000 lei.

Cea de-a XV-a editie a Festivalului Sighisoara Medievala va avea loc in perioada 27-29 iulie. Ca in fiecare an, manifestarea va cuprinde mai multe sectiuni: teatru, expozitii, muzica, poezie.

Incepand cu 1992, cetatea Sighisoarei isi retraieste trecutul timp de cateva zile, cand pe stradutele inguste apar cavaleri, calugari, vrajitori si clovni. Festivalul aduna anual peste 30.000 de vizitatori.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.