Social 17 Iulie 2007 01:12
Apa din bazinele de inot, periculoasa pentru ochi
O boala de "vara" este conjunctivita de piscina, extrem de contagioasa. Temperaturile ridicate favorizeaza inmultirea germenilor. Se explica astfel de ce numarul de cazuri este mai mare in perioada verii. Conjunctivita de piscina este o boala care genereaza epidemii, dar pana acum cazurile sunt in limite normale.

Conjunctivita de piscina, fata de alte tipuri de conjunctivita, este considerata de medicii oftalmologi ca fiind extrem de grava. Aceasta apare ca urmare a apei prost clorinate, apa care poate sa serveasca drept
vector. De aceea se intalneste la persoanele care frecventeaza piscine sau bazine de inot prost intretinute. "Se manifesta printr-un sindrom inflamator serios, ploape umflate, ochii inrositi, secretii abundente etc. Este foarte contagioasa. In aceste cazuri, vindecarea dureaza mai mult de sase saptamani", ne-a declarat conf. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice Lahovari.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.