Va comite J.K. Rowling Harry-kiri? Un „abominabil” Potter-cide in stare sa dea insomnii unor milioane de copii?”, e intrebarea care sta pe buzele fanilor, parintilor, editorilor si ziaristilor de cateva luni.

Speculatiile ca Harry Potter ar urma sa sfarseasca in ultimul volum vin dupa ce scriitoarea a strecurat intr-un interviu faptul ca doua personaje principale vor muri in „Harry Potter and the Deathly Hallows”, care se lanseaza pe 21 iulie. Fani si parinti deopotriva spun ca Rowling ar frange inimile a mii de copii.

„Generatiile de copii care au crescut alaturi de Harry Potter in ultimii zece ani ar fi mai mult decat tristi si dezamagiti. E greu sa-ti imaginezi un soc atat de mare si dureros, resimtit in acelasi timp de copiii din intreaga lume. Nici dezastrele naturale nu pot lovi atat de rau in mai multe locuri odata. 21 iulie 2007 ar intra in istorie ca o zi neagra in adevaratul sens al cuvantului”, e de parere Adriana Savu, de la Editura Egmont, cea care a publicat seria in Romania.