Social 16 Iulie 2007 00:56
Romania se situeaza pe pozitia a saptea in topul celor mai ieftine piete de alimente si bauturi non-alcoolice din UE, ocupand acelasi loc cu Ungaria, potrivit datelor biroului european de statistica, Eurostat.

Romanii nu mai au motive sa mearga la cumparaturi in Ungaria Preturile alimentelor si ale bauturilor non-alcoolice consumate in Romania reprezinta 71% din media existenta la nivelul celor 27 de state ale blocului comunitar, nivel egal celui din Ungaria, dar superior preturilor din Bulgaria, Polonia sau Cehia.

Dintre statele membre UE, Bulgaria inregistreaza cel mai redus nivel al preturilor, comparativ cu media europeana, de 56%, urmata de Lituania - 64%, Slovacia si Polonia - 67%, Letonia si Cehia - 70%.

Danemarca este tara cu cele mai ridicate preturi la produse alimentare, de trei ori mai mari decat in Bulgaria.

Biroul a comparat preturile unui cos de 500 de produse alimentare, bauturi si tutun, in cele 27 de state membre UE, in trei tari candidate (Croatia, Macedonia si Turcia), trei state EFTA (Islanda, Norvegia si Elvetia), alaturi de patru tari din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru si Serbia).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.