Institutiile statului trebuie sa elaboreze programe adecvate de protectie a drepturilor copilului si sa indeplineasca obiectivele incluse in programul de guvernare, astfel incat noul cadru normativ din domeniu sa permita indeplinirea obiectivelor propuse, a afirmat premierul Calin Popescu Tariceanu. Premierul a condus, ieri, impreuna cu vicepresedintele comitetului pentru Afaceri Externe al Parlamentului European si copresedintele grupului la nivel inalt pentru protectia copiilor din Romania, Emma Nicholson, prima reuniune din acest an a grupului, organizata la Palatul Victoria. In deschiderea reuniunii, seful Guvernului a expus o scurta prezentare a situatiei actuale din domeniul protectiei drepturilor copilului, in comparatie cu cea inregistrata in urma cu 15 ani.

Pentru ca noul cadru normativ sa isi atinga obiectivele, este necesar insa, potrivit premierului, ca institutiile statului cu atributii in domeniu sa se implice pentru aplicarea efectiva a prevederilor legale. Inregistrarea corecta a nasterilor, ca o modalitate suplimentara de asigurare a drepturilor copilului, dezvoltarea serviciilor de sprijinire a familiei, intarirea capacitatii institutionale a Oficiului National pentru Adoptii si pregatirea personalului din domeniu reprezinta o parte dintre actiunile propuse pentru perioada urmatoare si enuntate, ieri, de premier. Drepturile copiilor din Romania au fost evocate si de Emma Nicholson, care considera ca situatia din domeniu s-a imbunatatit considerabil in ultimii cinci ani, Romania devenind, in opinia ei, "un model" care ar trebui urmat si de alte state din regiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.