Social 14 Iulie 2007 00:51
Ministrul de interne, Cristian David, a cerut Politiei Rutiere sa monitorizeze cu strictete Autostrada Soarelui in acest week-end, pentru a preveni evenimente de genul celor de saptamna trecuta.

Un elicopter va survola non-stop drumul spre litoral.

Ministrul de interne, Cristian David, a dispus, ieri, suplimentarea numarului de agenti de politie rutiera care sa monitorizeze principalele rute folosite in week-end de catre participantii la trafic. Astfel, Politia Rutiera a fost mobilizata sa puna la punct masuri preventive in special pe traseele catre litoral sau catre munte, avand in vedere experientele nefaste care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute pe autostrada A2 Bucuresti-Constanta. Totodata, ministrul a cerut Politiei Rutiere sa previna rapid toate eventualele blocaje in trafic, datorate numarului mare de autoturisme care fie ies, fie intra in orase in acest week-end.

Dupa un week-end de cosmar pentru soferii care au folosit autostrada Bucuresti-Constanta, cand din pricina incendierii campurilor au avut loc mai multe accidente, conducerea Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) a decis sa intensifice actiunile preventive atat pe aceasta ruta, care face legatura intre Capitala si litoral, cat si pe traseele care duc catre munte. In acest week-end, Politia Rutiera a anuntat deja ca a suplimentat numarul agentilor de circulatie care se vor afla in strada, atat la iesirile din Bucuresti, cat si pe DN1 sau Autostrada Soarelui.

Rute recomandate

Politia Rutiera le recomanda conducatorilor auto sa isi fragmenteze deplasarile, alternand sofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea unor evenimente rutiere cauzate de oboseala si implicit de diminuarea capacitatii de concentrare la volan. Pentru asigurarea fluentei traficului si realizarea unui coeficient de confort si siguranta rutiera, autoritatile recomanda rute alternative autostrazii A2, pentru evitarea aglomerarii, in special pe tronsonul DN22C-Cernavoda-Medgidia-Basarabi, aflat in continuarea autostrazii A2, unde din cauza configuratiei drumului (o banda pe sens) se circula infernal. Rutele alternative propuse sunt DN3-Bucuresti-Fundulea-Lehliu-Calarasi-Ostrov- Basarabi-Constanta; DN3-Bucuresti-Fundulea-Lehliu-DN3A-Drajna-Fetesti-DN3B-Chirana (la intersectia cu DN2A) - DN2A-Giurgeni-Harsova-Constanta; sau DN2-Bucuresti-Urziceni-DN2A-Slobozia-Harsova Constanta.

Un elicopter va survola autostrada

Politia Rutuiera atrage, totodata, atentia soferilor care doresc totusi sa utilizeze Autostrada Soarelui ca spatiile de Servicii existente pe tronsonul Drajna-Fetesti, pe ambele sensuri de mers, nu sunt operationale. Astfel incat este recomandat ca soferii sa nu opreasca pe banda de urgenta a autostrazii pentru a evita implicarea in evenimente rutiere nedorite. In paralel, soferii trebuie sa stie ca echipajele de patrulare ale politiei rutiere care vor actiona pe ruta Bucuresti-Constanta au fost suplimentate cu politisti de la formatiunile de ordine publica din judetele limitrofe autostrazii A2. Acestea vor beneficia de sprijinul unor echipe de cercetare, care vor actiona in caz de producere a unor accidente de circulatie. Un elicopter, pus la dispozitie de Inspectoratul de Aviatie al Ministerului de Interne, va survola in permanenta autostrada, pentru a transmite imediat informatii utile echipajelor de la sol, putandu-se interveni prompt in caz de necesitate sau alte dificultati in trafic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.