Social 14 Iulie 2007 22:20
Peste 150 de concurenti din 26 de tari s-au inscris la editia din acest an a Festivalului si Concursului International de Canto Hariclea Darcle.

Intre 18 si 29 iulie, la Braila va avea loc o noua editie a Festivalului de canto dedicat memoriei celebrei Hariclea Darclee. Evenimentul se desfasoara in chiar teatrul in care a debutat Darclee in 1881.

Unul dintre evenimentele cele mai asteptate in acest an, pe care Mariana Nicolesco il pregateste de mai multa vreme cu tinerii ei discipoli, este prezentarea pentru prima data in Romania, pe 27 iulie, a unui spectacol cu cele mai frumoase scene din capodoperele lui Donizetti inchinate reginelor Anna Bolena, Maria Stuarda si Elisabetta I din “Roberto Devereux”, personaje pe care ea insasi le-a interpretat pe marile scene internationale.

Pe 28 iulie, pe esplanada Dunarii va avea loc un concert de gala dedicat aderarii tarii noastre la UE, ”Europa cinta cu noi”, concert la care au fost invitati mai multi ambasadori acreditati la Bucuresti. Acest concert, ca de altfel toate manifestarile Orchestrei Festivalului Darclee si ale Corului Filarmonicii “George Enescu”, va fi dirijat de maestrul italian Marco Balderi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.