Declaratiile unui membru al clanului Camataru demonstreaza legaturile dintre lautari de succes si mafioti

Continuam, astazi, publicarea unor marturii din Dosarul Camatarilor. Unul dintre fostii locotenenti ai clanului mafiot, Laurentiu Roman, zis Relu, vorbeste anchetatorilor despre legaturile de rudenie dintre celebrii manelisti si fratii Ion si Vasile Balint, precum si alti apropiati ai acestora. Potrivit lui Roman, Florin Salam este finul lui Sile Camataru, Adi de Vitto este cununat de Bugatti, iar Vali Vijelie il are ca nas pe Nutu Camataru. De altfel, toti cei trei manelisti au cantat la nunta lui Alexandru Barbu, zis Pelicanu, organizata la restaurantul lui Constantin Preda, zis Bugatti, unde au fost prezenti si fratii Camataru.

Caseta cu inregistrarea acestei nunti constituie una dintre probele principale in toate dosarele in care au fost trimisi in judecata Ion si Vasile Balint, precum si toti ceilalti membrii ai gruparii mafiote. Valul arestarilor in randul clanului Camataru l-a atins si pe Bugatti, dar, dupa doua luni, acesta a fost pus in libertate. Tot Laurentiu Roman vorbeste despre o datorie de 150.000 de dolari a lui Vali Vijelie fata de Silviu "Fluturica" Dudita, mana dreapta a fratilor Camataru. Din convorbirea lui Laurentiu Roman cu anchetatorii reiese si faptul ca acestia din urma au scapat din vedere, la perchezitiile domiciliare, un seif aflat in podul casei lui Nutu Camataru. In seif s-ar fi aflat o cantitate impresionanta de aur si bijuterii.

Laurentiu 'Relu>> Roman a fost unul dintre primii arestati in controversatul dosar

Laurentiu Roman este un membru important al brigazii ce a fost condusa de Sile Camataru. Zis "Relu", interlopul era unul dintre locotenentii lui Silviu Dudita, zis Fluturica. Amandoi au fost printre primii arestati in dosarul fratilor Camataru. Primul dosar pentru care a fost arestat Fluturica este legat de fapta consumata la 3 martie 2004. Atunci, Adrian Ion Dumitrascu a fost rapit si batut pentru a achita o datorie de 5.500 de dolari. Dupa declansarea cercetarilor, victima a fost contactata de "Relu" Roman si a fost determinata sa revina asupra declaratiilor date anterior. Convorbirea care l-a facut pe Dumitrascu sa "uite" ca a fost sechestrat si batut a avut loc la 24 martie. Initial, "Relu" a fost dat in urmarire generala. La sfarsitul lunii iulie, Tribunalul Bucuresti a emis pe numele sau un mandat de arestare.

Ulterior, acesta a fost prins, iar in prezent este martor al acuzarii si, pentru denunturile facute, va beneficia de injumatatirea pedepsei. Trebuie amintit ca Laurentiu Roman a participat in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, la talharirea afaceristului israelian Shaul Peleg. Aceasta "actiune" a fost coordonata de Sile Camataru, aflat la nunta lui Alexandru Barbu, zis Pelicanul, organizata la Restaurantul "Calypso", apartinand lui Constantin Preda, zis Bugatti. De altfel, prezenta la nunta a fost folosita ca alibi de Sile Camataru, el spunand ca toata noaptea a stat in restaurant. Caseta cu imaginile de la nunta a constituit proba atat in dosarul trimis instantei, cat si in celelalte cauze.

Vali Vijelie: 'Fluturica o sa-mi dea banii inapoi>>

Contactat telefonic, Valentin Rusu (Vali Vijelie) ne-a declarat ca, intr-adevar, Silviu "Fluturica" Dudita are o datorie la el, insa, este convins ca banii ii vor fi inapoiati. "Da, are sa-mi dea niste bani, dar nu atat cat se vehiculeaza. Nu are chiar 150.000 de dolari sa-mi dea, ci mai putin. Eu am vrut sa-i cumpar casa si am apucat sa-i dau un aconto, insa, au avut loc descinderile politistilor care i-au confiscat toate valorile din casa, deci, si banii gasiti acolo. In sumele luate era si aconto pe care i-l dadusem. Oricum, stati linistiti, Fluturica o sa-mi dea banii inapoi", a spus Vali Vijelie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.