Social 13 Iulie 2007 23:05
De Ziua Nationala a Frantei, 14 iulie, in Piata Mare din Sibiu, va fi prezentat spectacolul francezilor din orasul Lucon. Francezii vor prezenta demonstratii de scrima, concursuri culinare.
Toate aceste evenimente sunt incluse in programul Sibiu - Capitala Culturala Europeana. Piata centrala va fi iluminata cu peste 400 de lampioane in culorile steagului francez, iar concertul grupului “Mots Croises” va fi transmis, in direct, pe doua ecrane uriase, in gradinile Dumaine din Lucon. Grupul „Mots Croises” (“Cuvinte incrucisate”), infiintat cu prilejul colaborarii dintre Lucon si Sibiu, va sustine de miercuri pana duminica, mai multe concerte in aer liber. Opt muzicieni vor concerta in mai multe cartiere din Sibiu, in zona centrala a orasului si chiar in cateva sate din judet. Repertoriul francezilor cuprinde atat melodii populare, cat si slagare ale celebrilor Edith Piaf, Michel Berger, Charles Aznavour sau Gilbert Becaud.

Din parteneriatul Lucon-Sibiu mai face parte si o gradina realizata pe un deal amenajat in Piata Mare, de Serviciul Spatii Verzi din orasul francez. Gradina este evaluata la peste 45.000 de euro, iar vedetele ei sunt doi ursi si o barza, realizati din iedera.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.